Αλλάζοντας το Στυλ σας | Λήψη συμβουλών

1
Αλλάζοντας το Στυλ σας |  Λήψη συμβουλών

Δεδομένου ότι το Putting αντιπροσωπεύει περίπου το 25-30% των εγκεφαλικών επεισοδίων που κάνουν οι παίκτες του γκολφ σε έναν γύρο, γιατί δεν αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο εξετάζοντας τι λειτουργεί „καλύτερα για μένα;“

Καθώς μεγαλώνουμε, κοιτάμε το παιχνίδι μας και αγωνιζόμαστε να δούμε πώς μπορούμε να βελτιωθούμε. Αυτή η διαδρομή 250 γιάρδων έχει γίνει πλέον 220 και τα σίδερά μας δεν πετούν τόσο ψηλά. Αρχίζουμε επίσης να καταπολεμούμε την κούραση, πρώτα σωματικά και, ακόμα χειρότερα, ψυχικά.

Πώς στο καλό, λοιπόν, μπορούμε να βελτιωθούμε στο παιχνίδι στο οποίο θέλουμε ακόμα να είμαστε ανταγωνιστικοί; Αυτή είναι η δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε εγώ και πολλοί άλλοι παίκτες του γκολφ 60 ετών.

Δεν θα σας κουράσω με το ιατρικό μου ιστορικό, αλλά αν Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 10 (για εσάς τους νεότερους αναγνώστες, αυτό ήταν ο πρόδρομος της τηλεοπτικής εκπομπής Casualty στη δεκαετία του ’60) συνεχιζόταν ακόμα, είμαι σίγουρος ότι θα είχα εμφανιστεί έντονα! Εν πάση περιπτώσει, το να πω ότι το παλιό μου σώμα τρίζει λίγο, είναι υποτιμητικό. Στην πραγματικότητα, με ένα προσθετικό πόδι, αρκετά!

Όντας υποστηρικτής της έρευνας, αποφάσισα ότι ήταν καιρός να αρχίσω να σκέφτομαι περισσότερο το παιχνίδι μου – όχι μόνο για να διατηρήσω τις μέτριες ικανότητές μου στο γκολφ, αλλά ουσιαστικά, να βελτιώσω τις βαθμολογίες μου συνολικά και να παραμείνω ανταγωνιστικός.

Όπως πολλοί από εμάς στην κοινότητα του Social Golfer, παρακολουθώ τις ακαθάριστες βαθμολογίες μου. Σημειώνω διανοητικά τα 3-4 Putts και πάντα εξετάζω ποια θα μπορούσε να ήταν η βαθμολογία μου, όχι τι ήταν στην πραγματικότητα.

Αλλαγή του Στυλ μου – Ήταν ώρα να δράσω!

Έρχεται λοιπόν την Άνοιξη του 2022, αποφάσισα να κοιτάξω το παιχνίδι μου, για να αποφασίσω πού θα μπορούσαν να γίνουν βελτιώσεις. Μόλις μπήκα σε ένα νέο κλαμπ Burnham-on-Crouch GC και άρχισε να μαθαίνει να το παίζει.

Μετά από λίγους μήνες κοίταξα την ανάλυσή μου. Tee to Green δεν ήμουν πολύ κακός. Μια ή δύο τρύπες μου προκάλεσαν πρόβλημα, αλλά μπορούσα να το δουλέψω. Ωστόσο, αυτό που με κοιτούσε κατάματα ήταν το Putting μου! Για να το πω της δίκης ήταν συγκλονιστικό!!

Εάν έχετε κατά μέσο όρο τρία ή περισσότερα 3-Putts σε έναν γύρο, πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε.

Έχω διαβάσει πολλά για την τέχνη του Putting όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ άλλων Το Putting Bible του David Peltz – και οι 500 σελίδες του και παρακολουθήθηκαν στοίβες από κλιπ YouTube, χωρίς κανένα όφελος.

Είχα την τύχη να παίξω με καλούς Putters όλα αυτά τα χρόνια, που απλώς βυθίζουν τον Putt μετά τον Putt με ελάχιστη φροντίδα στον κόσμο. Έχω δοκιμάσει διαφορετικά Putters – όχι πολλά, αλλά μερικές διαφορετικές λαβές κλαμπ και διαφορετικές λαβές χεριών. Δοκίμασα διαφορετικές στάσεις, διαφορετικές μπάλες, δοκίμασα μια γραμμή πάνω στην μπάλα και στόχο, αλλά δυστυχώς, τίποτα δεν λειτούργησε.

Λοιπόν, το συμπέρασμά μου; Έπρεπε να μιλήσω με έναν επαγγελματία του γκολφ.

Αυτό είναι, είναι απλό! Πρέπει να δω κάποιον που έχει την εμπειρία, τις γνώσεις και την υπομονή για να με βοηθήσει να πετύχω.

Έχοντας δουλέψει μαζί του στο Driving, η πρώτη μου απόφαση ήταν να κλείσω μια ώρα με τον γνωστό επαγγελματία του Essex Golf Professional Lee Porter, ο οποίος εδρεύει στο Chelmsford της σειράς Hylands Golf.

Ο Lee είναι ένας εξαιρετικός προπονητής για τους λιγότερο προικισμένους παίκτες γκολφ.

Βλέποντας το set-up μου στο Putting, ο Lee αναγνώρισε αμέσως στα λόγια του „Είστε όλοι τεχνική, αλλά δεν χρησιμοποιείτε τη φυσική σας ικανότητα και τα ένστικτα του εντέρου σας».

Η πρόβλεψή του ήταν ότι πάρα πολύ από τις ρυθμίσεις μου ήταν σε αυτό που πίστευα ότι ήταν σωστό – με βάση αυτό που είχα «διαβάσει» – αλλά όχι απαραίτητα σωστό για μένα!

Αλλαγή του στυλ τοποθέτησης μου – Η διάγνωση

Ο Λι μου ζήτησε να κλείσω τα μάτια μου. Με έβαλε στη σειρά και πέρασα το εγκεφαλικό. Από τα 15 πόδια έπαιρνα την μπάλα μέσα σε έξι ίντσες, ξανά και ξανά. Έτσι, αυτό που έλειπε από το set-up μου ήταν η ευθυγράμμιση και η «αίσθηση».

Η ανάλυση των ειδικών του Lee ήταν ότι περιέπλεξα υπερβολικά μια πολύ βασική κίνηση. Έφυγα από τη συνεδρία του με μια θετική προοπτική και μια τακτική που θα μπορούσα τώρα να δουλέψω. Είχα μάθει ότι ο εγκέφαλος επιλέγει τον στόχο του πολύ γρήγορα, σε ένα νανοδευτερόλεπτο, όταν κοιτάμε κάτω από τη γραμμή ενός Putt. Ο Λι το περιέγραψε λίγο σαν σκοπευτής που πυροβολεί ένα πήλινο περιστέρι. Αποδεικνύεται ότι πολλοί από εμάς τους ερασιτέχνες παίκτες του γκολφ περιπλέκουμε υπερβολικά τα περισσότερα πράγματα, ειδικά τα αρκετά μέτρια Putts!

Γιατί; Επειδή το μυαλό και το πιο σημαντικό το σώμα θυμάται, ότι το πράσινο μπορεί να είναι γρήγορο ή αργό και το Putt μπορεί να σπάσει από αριστερά ή από δεξιά.

Εδώ ξεκινούν οι θεωρίες του Putting Guru σαν τον Karl Morris. Ο Μόρις αναφέρεται στα «γιπ» ή «τις αδυναμίες μας» σε ένα κτυπημα 8-10 ποδιών και στην έλλειψη «Προσοχής» – δείτε παρακάτω

Τώρα, αυτό έχει απήχηση σε μένα… πολύ!

Πάρα πολύ από το χρόνο μου έχει αφιερωθεί για να επικεντρωθώ στις «τεχνικότητες» του παιχνιδιού μου και όχι απλώς στο «πάνω με το ένστικτό μου».

Για ένα καλό παράδειγμα παίκτη γκολφ που έχει την τέλεια «Προσοχή» στη δράση, απλά παρακολουθήστε την υπέροχη νίκη του Τζόρνταν Σμιθ στο Πορτογαλικό Masters τον Οκτώβριο (2022), την πρώτη του νίκη μετά από πέντε χρόνια.

Τώρα, αν σας έλεγα ότι άλλαξε το Putter and Putting Grip του μια εβδομάδα πριν από το τουρνουά – Σούταρε 30 under με 27 πουλάκια και τρεις Eagles – θα καταλάβατε τι λέω.

Λοιπόν, σας συνιστώ να αλλάξετε το στυλ τοποθέτησης σας; Οχι απαραίτητα. Απλώς πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που «σκέφτεστε» για το στυλ Putting σας!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar