Ανησυχείτε για το πολύ φως στα φυτά; 7 σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε

0
Ανησυχείτε για το πολύ φως στα φυτά;  7 σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε

Μεγαλώνουμε ακούγοντας ότι το φως του ήλιου είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των φυτών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν γινόμαστε γονείς φυτών, καταφεύγουμε αμέσως στην τοποθέτηση τους σε έντονο ηλιακό φως.

Παρόλο που το φως είναι η πιο βασική ανάγκη του φυτού, το πολύ φως στα παντελόνια μπορεί να είναι καταστροφικό για αυτά. Αυτό είναι ιδιαίτερα μια αιτία ανησυχίας για τα φυτά που δεν προορίζονται να διατηρούνται στο άμεσο ηλιακό φως.

Όσο και αν οι κηπουροί πρέπει να είναι προσεκτικοί με το φυσικό φως, πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί για τα υπερβολικά φώτα ανάπτυξης στα φυτά τους. Τα φώτα LED, το φως ανάπτυξης και τα τεχνητά φώτα μπορούν επίσης να βλάψουν το φυτό όταν δεν παρακολουθούνται.

Πολύ φως στα φυτά

Απαιτήσεις φωτός των φυτών:

Οι απαιτήσεις φωτός για κάθε φυτό είναι διαφορετικές. Θα εκπλαγείτε με αυτό, αλλά πολλά φημισμένα φυτά εσωτερικού χώρου δεν χρειάζονται τόσο πολύ φως.

Τα φιλόδενδρο, ο πόθος, το Monstera, το φυτό φιδιού, τα κρίνα της ειρήνης, είναι όλα φυτά που κάνουν το καλύτερο δυνατό όταν διατηρούνται σε έμμεσο, διακεκομμένο ηλιακό φως.

Κάθε τροπικό φυτό χρησιμοποιείται για να τοποθετηθεί σε έμμεσο ηλιακό φως καθώς αναπτύσσεται στο δάπεδο των τροπικών δασών και καλύπτεται κυρίως από θόλο δέντρων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν την τάση να ζουν σε χαμηλό ηλιακό φως.

Κάθε φορά που αγοράζετε ένα φυτό, φροντίστε να κάνετε μια διεξοδική έρευνα σχετικά με τις ανάγκες φροντίδας του. Αυτό θα σας εμποδίσει να κάνετε βασικά λάθη, όπως να τους δίνετε πολύ φως.

Ποιο παράθυρο είναι καλύτερο για τα φυτά;

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του φυτού που έχετε. Σε περίπτωση που έχετε ένα τροπικό φυτό που χρειάζεται έμμεσο ηλιακό φως, είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε κοντά σε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό.

Για φυτά που είναι εξαιρετικά ανεκτά σε χαμηλά επίπεδα φωτός, όπως το πόθο ή τα φιλόδενδρα, είναι εντάξει να τα τοποθετήσετε κοντά σε ένα παράθυρο με βόρεια πλευρά. Έχουμε ολόκληρο άρθρο για τα φυτά που μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί.

Τέλος, για φυτά που απαιτούν πολύ έντονο, άμεσο ηλιακό φως για τις περισσότερες ώρες της ημέρας, είναι καλύτερο να τα κρατάτε κοντά σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό ή δυτικό προσανατολισμό. Κυρίως τα φυτά που ανθίζουν, θα πρέπει να τοποθετηθούν εδώ.

Ποιο παράθυρο είναι καλύτερο για τα φυτά

Γιατί το πολύ φως είναι κακό για τα φυτά;

Μερικά φυτά είναι ευαίσθητα σε υπερβολική θερμότητα και φως. Αυτό συμβαίνει γιατί τα φύλλα τους είναι επιρρεπή στο κάψιμο. Όταν τα φυτά αναπτύσσονται φυσικά σε περιβάλλοντα με ελάχιστο ηλιακό φως, προσαρμόζονται σε αυτό. Ακριβώς όπως τα παχύφυτα προσαρμόζονται σε ξηρές συνθήκες.

Σε περίπτωση που το φυτό δεν συνηθίζει να διατηρείται σε έντονο, άμεσο ηλιακό φως και εκτεθεί σε αυτό, τα φύλλα του φυτού θα καούν. Τα καμένα φύλλα θα εμποδίσουν το φυτό από τη φωτοσύνθεση.

Η φωτοσύνθεση είναι η διαδικασία που παράγει ενέργεια στα φυτά, επομένως τα φυτά δεν θα έχουν ενέργεια. Επομένως, εάν ένα φυτό εκτεθεί στο ηλιακό φως, μπορεί να σταματήσει να αναπτύσσεται. Σε σοβαρές συνθήκες, το φυτό μπορεί επίσης να πεθάνει, ωστόσο, είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Σημάδια ότι τα φυτά παίρνουν πολύ φως:

Υπάρχουν πολλά σημάδια ότι το φυτό παίρνει πολύ φως. Κάθε φορά που ένα φυτό στρεσάρεται, δείχνει σημάδια άγχους και πρέπει να ερμηνεύονται από τον κηπουρό για να κατανοήσει τις ανάγκες του φυτού.

1. Πτώση των φύλλων του φυτού:

Η πτώση των φύλλων είναι ένα από τα κύρια σημάδια που δείχνει το φυτό σας όταν είναι δυστυχισμένο. Το πολύ φως δεν είναι το μόνο πρόβλημα που γέρνει τα φύλλα του φυτού σας.

Όταν τα φύλλα πέφτουν, πρέπει να αξιολογήσετε τη συνολική κατάσταση του φυτού. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το φυτό σας.

Σε περίπτωση που τα φύλλα πέφτουν και διαπιστώσετε ότι το υποκείμενο πρόβλημα είναι το πολύ φως στα φυτά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το φυτό σε ένα σημείο όπου μπορούν να δέχονται έμμεση ή χαμηλή ποσότητα ηλιακού φωτός.

Μερικές φορές, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε το φυτό μακριά από τον απογευματινό ήλιο. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αλλάζοντας το παράθυρο όπου φυλάσσεται το φυτό.

2. Καφέ κηλίδες στα φύλλα:

Οι καφέ κηλίδες στα φύλλα είναι ένα από τα σημάδια ότι το φυτό παίρνει πολύ φως. Μερικές φορές, μόνο τα περιθώρια των φύλλων είναι καφέ.

Για άλλη μια φορά, οι καφέ κηλίδες μπορεί να οφείλονται σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η χαμηλή υγρασία ή η προσβολή. Θα πρέπει να προσδιορίσετε σωστά εάν το πολύ φως στα φυτά είναι η βασική αιτία των καφέ κηλίδων.

φως στο φυτό

3. Κιτρίνισμα των φύλλων:

Το κιτρίνισμα των φύλλων του φυτού είναι επίσης ένα από τα σημάδια ότι το φυτό διατηρείται σε υπερβολικό ηλιακό φως. Εάν μερικά μόνο φύλλα κιτρινίζουν, τότε δεν πρέπει να ανησυχείτε, καθώς το κιτρίνισμα των φύλλων είναι μια φυσική διαδικασία γήρανσης.

Ωστόσο, εάν πολλά φύλλα κιτρινίζουν, τότε ο κηπουρός πρέπει να ανησυχεί για το φυτό και να αξιολογήσει εάν το πολύ φως στα φυτά προκαλεί το κιτρίνισμα των φύλλων.

4. Ζεστό φυτό:

Ένα από τα μέτρα για να εκτιμηθεί εάν τα σημάδια αφορούν υπερβολικό φως στα φυτά είναι να ελέγξετε τη θερμοκρασία του φυτού. Δεν χρειάζεται κανείς μετρητή για αυτό, μπορείτε απλά να αγγίξετε το φυτό.

Εάν η επιφάνεια του φυτού είναι πολύ ζεστή για να την αγγίξετε ή απλά νιώθετε άβολα ενώ το κάνετε, τότε μάλλον θα πρέπει να το μετακινήσετε κάπου αλλού.

5. Ξηρό έδαφος:

Εάν το έδαφος του φυτού στεγνώνει συνεχώς πρόωρα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Συνήθως, το έδαφος του φυτού πρέπει να διατηρεί λίγη υγρασία καθώς πολλά φυτά εσωτερικού χώρου είναι λάτρεις του υγρού εδάφους.

Ωστόσο, η υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει την ξήρανση του εδάφους. Εάν παρατηρείτε κάποια σημάδια υπερβολικού φωτός στα φυτά, θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση του εδάφους σας και να το παρατηρήσετε προσεκτικά.

6. Τραγανά φύλλα:

Το φυτό που δέχεται πολύ φως, συνήθως στεγνώνει. Αυτό σημαίνει ότι τα φύλλα του φυτού γίνονται πιο τραγανά από πριν.

Αυτό συμβαίνει καθώς το νερό στεγνώνει από το φυτό. Τραγανά φύλλα μπορεί επίσης να προκύψουν εάν το φυτό είναι αφυδατωμένο και το ποτίζετε.

7. Ζαρωμένα ή κατσαρά φύλλα:

Αυτό είναι παρόμοιο με τα τραγανά φύλλα. Εάν τα φύλλα του φυτού σας ζαρώνουν ή τσαλακώνονται, αυτό μπορεί να οφείλεται στο υπερβολικό ηλιακό φως.

Το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί όταν τοποθετήσετε το φυτό μακριά από πολύ ηλιακό φως. Για άλλη μια φορά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε ζαρωμένα, κατσαρά φύλλα του φυτού, εκτός από το πολύ φως στα φυτά.

Θεραπεία φυτών μετά από ηλιακό έγκαυμα:

Συνήθως, η αντιμετώπιση του ηλιακού εγκαύματος δεν αποτελεί σημαντική ανησυχία στα φυτά. Εφόσον σώσετε το φυτό αρκετά σύντομα, μπορείτε να το βοηθήσετε πλήρως να αναρρώσει και να γίνει ξανά ο παλιός, υγιής εαυτός τους.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσδιορίσετε σωστά την υποκείμενη αιτία, σε περίπτωση που δεν καταλάβετε ότι το πρόβλημα είναι πολύ φως στα φυτά, τότε τα φυτά θα συνεχίσουν να υποφέρουν.

Το επόμενο βήμα είναι να αλλάξετε αμέσως τη θέση τους. Πρέπει να φυλάσσονται σε μέρος όπου μπορούν να δέχονται το φως του ήλιου σύμφωνα με τις δικές τους απαιτήσεις.

Τέλος, παρατηρήστε το φυτό για κάποιο χρονικό διάστημα. Καθώς τα φυτά παρουσιάζουν παρόμοια σημάδια για πολλά προβλήματα, μερικές φορές τα προσδιορίζουμε εσφαλμένα. Σε αυτό το σενάριο, απλώς παρατηρήστε το φυτό για σημάδια βελτίωσης.

Πάρα πολύ φως στα φυτά:

Too Much Grow Light στα φυτά

Το πολύ αυξανόμενο φως μπορεί επίσης να κάψει τα φυτά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά εκτίθενται τόσο στο φως όσο και στη θερμότητα από αυτά. Επομένως, θα πρέπει επίσης να παρακολουθείται η έκθεσή τους.

Το κλειδί είναι να τοποθετήσετε τα φώτα ανάπτυξης σε ασφαλή απόσταση και να μετρήσετε το χρόνο που το φυτό εκτίθεται σε αυτό.

Συμπέρασμα:

Το πολύ φως στα φυτά μπορεί να είναι κακό αν το φυτό δεν χρειάζεται έντονο, άμεσο ηλιακό φως. Πολλά φυτά, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων οικιακών φυτών χρειάζονται μόνο έμμεσο ηλιακό φως για να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Σε περίπτωση που τα φυτά διατηρούνται σε έντονο ηλιακό φως, τα φύλλα τους μπορεί να καούν και το φυτό να καταστραφεί. Τα σημάδια του υπερβολικού φωτός στα φυτά περιλαμβάνουν καφέ άκρες, τραγανά, σγουρά, ζαρωμένα φύλλα, κιτρίνισμα των φύλλων, ξηρό έδαφος και πτώση των φύλλων του φυτού.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar