Γιατί πρέπει να δοκιμάσετε το έξυπνο κίνημα – Οδηγήστε το Saskatoon

1
Γιατί πρέπει να δοκιμάσετε το έξυπνο κίνημα – Οδηγήστε το Saskatoon

Το Pilates ονομάζεται «Ευφυής Κίνηση» και δεν είναι για τίποτα. Δεν πρόκειται μόνο για μετακίνηση – αλλά για ποιοτική κίνηση. Μαζί με το δικό μου ταξίδι Pilates, έχω παρατηρήσει πολλούς ανθρώπους να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους μαθαίνοντας μερικές βασικές έννοιες για το πώς να αναπνέουν καλύτερα, να στέκονται, να κάθονται, να ξαπλώνουν, να περπατούν, να σηκώνουν, να τρέχουν κ.λπ. Το Pilates διδάσκει πώς να εκτελεί αυτές τις ενέργειες με σωστή μηχανική του σώματος σε συνδυασμό με διαφραγματική αναπνοή. Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη ελέγχου με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο, με τη μικρότερη δυνατή πίεση στο σώμα.

Τι κάνει την ευφυή κίνηση τόσο μεγάλη;

Στο περιβάλλον Pilates, θα έχετε μια εμπειρία ολόκληρου σώματος όπου θα δυναμώσετε και θα τεντώσετε τους μύες σας, θα κινήσετε τις αρθρώσεις σας αλλά και θα δημιουργήσετε ένα σωστό μοτίβο στάσης που θα κάνει τη διαφορά στη ζωή σας! Αν δείτε κάποιον να παρακολουθεί μάθημα Pilates, πιθανότατα θα σκεφτείτε: «αυτό φαίνεται πολύ εύκολο»! Το άτομο θα φαίνεται να εκτελεί την άσκηση σχεδόν χωρίς προσπάθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη. Αυτό το άτομο έχει μάθει και εξασκεί τον απόλυτο έλεγχο του μυαλού και του σώματός του χρησιμοποιώντας έξυπνη κίνηση! Όπως είπε ο δάσκαλός μας, Joseph Pilates:μην χρησιμοποιείτε δέκα κιλά προσπάθειας για άσκηση ενός κιλού».

Έλεγα στους πελάτες ότι το Pilates είναι ακριβώς όπως το σχολείο: κάθε μέρα θα μαθαίνεις ένα νέο μάθημα. Στα μαθήματά μου στο Lead, οι πελάτες μου θα μάθουν για το σώμα τους και πώς να κινούνται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και θα εφαρμόζουν όλα τα υποδείγματα από την τάξη στην καθημερινή τους ζωή – αυτή είναι μια έξυπνη κίνηση στη δουλειά! Έτσι, είτε υποφέρετε από κάποιο πρόβλημα σώματος, όπως κήλη δίσκου, οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση, τενοντίτιδα, χρόνιο πόνο κ.λπ. είτε θέλετε απλώς να αποτρέψετε αυτά τα προβλήματα, θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα μάθημα Pilates. Πιστέψτε με – θα μάθετε πολλά από την πρώτη μέρα της εξάσκησης!

Γιατί ερωτεύτηκα το Pilates

Η πρώτη φορά που άκουσα για το Pilates ήταν το 2005. Είχα λιγότερο από ένα χρόνο για να τελειώσω το προπτυχιακό μου στη Φυσικοθεραπεία. Εκείνη την εποχή, δεν ήμουν σίγουρος σε ποιον τομέα θα ήθελα να ειδικευτώ, αλλά ήξερα ότι πρέπει να είναι στην κίνηση (κάποτε ήμουν γυμναστής στο σχολείο). Έχοντας αυτό κατά νου, αποφάσισα να παρακολουθήσω κάποια μαθήματα για να καταλάβω περισσότερα για τον κόσμο του Pilates. Ερωτεύτηκα ολοκληρωτικά – όχι μόνο επειδή είδα αλλαγές στο σώμα μου και βελτιώσεις στην υγεία μου (είχα συνηθίσει να έχω πόνο στην πλάτη και στον αυχένα λόγω μεγάλων περιόδων καθίσματος/σπουδών όταν ήμουν φοιτητής), αλλά και επειδή έβλεπα το Pilates ως ένα εργαλείο για να βοηθήσω τους πελάτες μου να βελτιώσουν την κίνηση και την υγεία τους. Έτσι, το 2006, έκανα την εκπαίδευσή μου στο Pilates και έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που ξεκίνησα να διδάσκω.

Είμαι τόσο ευγνώμων που βρήκα το Pilates και τώρα διδάσκω με πλήρη απασχόληση. Παρακολουθώ την πρόοδο των πελατών μου μέσω των μαθημάτων τους και ακούω πώς δεν αισθάνονται πια πόνο. Τώρα κάνουν πράγματα που ποτέ δεν φανταζόντουσαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν! Βοηθώ να επαναφέρω τους πελάτες μου σε μια λειτουργική ζωή και το να βλέπω τα χαμογελαστά πρόσωπά τους είναι απολύτως ανεκτίμητο! Αυτός είναι ο λόγος που το Pilates και η έξυπνη κίνηση είναι το πάθος μου! Θέλω να συνεχίσω να το διδάσκω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Εάν θέλετε να αλλάξετε την ποιότητα της ζωής σας, μη διστάσετε: κλείστε ένα μάθημα Pilates αμέσως!

Ίνα

Κάντε κράτηση τώρα!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar