Γλωσσάρι γκολφ | Όροι, αργκό και έννοιες

1
Γλωσσάρι γκολφ |  Όροι, αργκό και έννοιες

Ορολογία βολής ή εγκεφαλικού

Εγκεφαλικό: Τι έχετε όταν χάνετε ένα σύντομο κτύπημα (απλά αστειεύομαι!) Το Stroke αναφέρεται στην πράξη της κούνιας.

Σχεδιάζω: Ένα σουτ γκολφ που κινείται δεξιά προς αριστερά για τους δεξιόχειρες και το αντίθετο για τους αριστερούς.

Αγκιστρο: Ένα σουτ γκολφ που κινείται έντονα από δεξιά προς τα αριστερά για τους δεξιόχειρες και το αντίθετο για τους αριστερούς (και καμία σχέση με τον εχθρό του Πήτερ Παν).

Duck-Hok: Το άγκιστρο πάπιας είναι ένα δυσάρεστο θέαμα εάν είστε αυτός που χτύπησε την μπάλα. Ωστόσο, οι συνεργάτες σας που παίζουν το βρίσκουν ξεκαρδιστικό. Η μπάλα σας φεύγει από το πρόσωπο του κλαμπ και γαντζώνεται βίαια προς τα αριστερά για τους δεξιόχειρες.

Τραβήξτε: Για τους δεξιόχειρες χτυπητές, είναι όταν μια βολή πηγαίνει αμέσως προς τα αριστερά αφού τη χτυπήσετε (αντίθετη κατεύθυνση για τους αριστερούς).

Ξεθωριάζει: Ένα σουτ γκολφ που κινείται από αριστερά προς τα δεξιά για τους δεξιόχειρες και το αντίθετο για το αριστερό, που είναι επίσης το πιο κοινό σχήμα βολής στο γκολφ.

Φέτα: Ένα σουτ γκολφ που κινείται έντονα από αριστερά προς τα δεξιά για τους δεξιόχειρες και το αντίθετο για το αριστερό. Αυτό συμβαίνει να είναι το πιο κοινό για αρχάριους στο γκολφ.

Λίπος: Παίρνοντας λίγο πολύ χλοοτάπητα όταν χτυπάς ένα σουτ γκολφ, πιάνοντάς το βαρύ όπως λένε.

Μπλουζα: Όταν χτυπάτε το μπαλάκι του γκολφ στο χαμηλότερο σημείο στην όψη του κλαμπ, δημιουργώντας ένα κυλιόμενο σουτ που δεν πιάνει πολύ αέρα.

Λεπτός: Όταν χτυπάτε τη μπάλα του γκολφ πολύ χαμηλά στο πρόσωπο του κλαμπ σας.

Γάμπα: Φοβούνται όλοι οι παίκτες του γκολφ, αυτό είναι ένα από τα πιο τρομακτικά σουτ στο γκολφ. Παράγεται με το χτύπημα της μπάλας στο σωληνάκι του ράβδου (το λάστιχο είναι το μέρος σε ένα μπαστούνι του γκολφ όπου ο άξονας συνδέεται με το μπαστούνι).

Διακοπή: Η κίνηση που θα κάνει η μπάλα του γκολφ σας στο πράσινο αφού την βάλετε (ή τι θα κάνετε στον παίκτη σας αφού χάσατε).

Lay Up: Αποφεύγοντας μια ριψοκίνδυνη βολή προς το πράσινο, προτιμώντας μια πιο εύκολη επιλογή.

Γραμμή: Το φανταστικό μονοπάτι θα ταξιδέψει η μπάλα του γκολφ σας κατά μήκος του πράσινου, στο δρόμο της προς την τρύπα.

Ψέμα: Ο τρόπος με τον οποίο η μπάλα έχει ακουμπήσει στο έδαφος. Η μπάλα μπορεί να έχει ένα «καλό ψέμα» σε κοντό γρασίδι στην οδό ή ένα «κακό ψέμα» σε βαθύ χορτάρι στο τραχύ. Μπορεί να έχετε ένα πλάγιο ψέμα, όπου η μπάλα είναι είτε πάνω είτε κάτω από τα πόδια.

Ανακατεύοντας: Όταν ένας παίκτης του γκολφ παίζει πολλές κακές βολές, αλλά καταφέρνει να πάρει την ισοτιμία.

Καθυστέρηση: Ο όρος „Lag“ υποδηλώνει την περίπτωση που ένας παίκτης έχει ένα πολύ μεγάλο Putt to the Hole και ελπίζει να πάρει την μπάλα μέσα στο „Tap-In“

Pinseeker: Όταν το σουτ του γκολφ δεν φεύγει ποτέ από την καρφίτσα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar