Είναι το Pothos τοξικό για τα σκυλιά; Όλα για τον Πόθο και τα κατοικίδια

0
Είναι το Pothos τοξικό για τα σκυλιά;  Όλα για τον Πόθο και τα κατοικίδια

Η καλλιέργεια ενός ποθού σημαίνει να είσαι ξέγνοιαστος για κάθε σκοτώνει το φυτό. Είναι χαμηλής συντήρησης και σχεδόν άφθαρτα λόγω της χαμηλής συντήρησής τους.

Ωστόσο, κάποιος ανησυχεί όταν έχει κατοικίδια στο σπίτι του. Είναι το πόθος τοξικό για τους σκύλους ή τις γάτες; Αυτό το άρθρο είναι ο λεπτομερής οδηγός σας σχετικά με το πόθο και την τοξικότητά τους.

Αυτά τα φυτά δεν απαιτούν τεράστιες ποσότητες νερού ή ηλιακού φωτός. Ο Πόθος μπορεί να ευδοκιμήσει καλά και σε έδαφος φτωχό σε θρεπτικά συστατικά. Λόγω της ανθεκτικής φύσης τους, προτιμώνται από πολλούς ανθρώπους ως φυτά εσωτερικού χώρου.

Αυτό είναι ένα διάσημο φυτό εσωτερικού χώρου που θα βρείτε σχεδόν σε κάθε άλλο σπίτι. Ελάχιστα γνωρίζουν οι γονείς των φυτών ότι αυτά τα φυτά είναι τοξικά για τους σκύλους και τις γάτες.

είναι τοξικά για τους σκύλους

Τι είναι ο Πόθος;

Το Epipremnum aureum, γενικά γνωστό ως pothos, είναι ένα αειθαλές φυτό. Είναι επίσης γνωστό ως πράσινο ή μαρμάρινο πόθος, κισσός του διαβόλου και αμπέλι taro. Το φυτό δεν ανθίζει και δεν καλλιεργείται για την ανθοφορία του αλλά για το φύλλωμά του. Το φύλλωμα αυτού του φυτού είναι μοναδικό σε υφή, μέγεθος και χρώμα.

Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα με χρυσές κηλίδες ή ραβδώσεις. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του πόθο είναι η ικανότητά τους να επιβιώνουν σε εξαιρετικά σκληρές συνθήκες.

Τα φυτά μπορούν να παραμείνουν σε πλήρη σκιά, ακόμα κι αν τα πάνε καλύτερα σε μερικό ή έμμεσο φως από ό,τι στο πλήρες ηλιακό φως. Το φυτό απαιτεί λίγο νερό και μπορεί ακόμη και να παρουσιάσει άγχος όταν υπερποτίζεται.

Το φυτό είναι ένα αμπέλι με πολύ χαμηλή συντήρηση και συχνά είναι άφθαρτο λόγω της ανοχής του στην παραμέληση. Το φύλλωμα είναι κέρινο στη φύση και τόσο καλά συντηρημένο που μερικές φορές θυμίζει τεχνητό φυτό.

Τοξικότητα Pothos:

Τα σκυλιά μπορεί να είναι αρκετά καταστροφικά όταν πρόκειται για φυτά. Τους θεωρούν συμπαίκτες τους και λατρεύουν να περνούν το χρόνο τους μαζί τους. Με νέα φυτά, μπορεί να γίνουν λίγο υπερβολικά παρεμβατικά και να καταλήξουν να μασουλούν τα φύλλα του φυτού.

Παρόλο που δεν είναι σημαντικό ζήτημα για τα φυτά σας, αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον σκύλο εάν το φυτό είναι τοξικό για τα κατοικίδια ζώα. Η προσωπικότητα του κατοικίδιου ζώου σας παίζει επίσης σημαντικό παράγοντα στο ενδιαφέρον τους να μασήσουν και να μασήσουν το φυτό.

Παρόλο που έχετε ένα πειθαρχημένο κατοικίδιο, το οποίο είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, δεν είναι απολύτως ασφαλές να καλλιεργήσετε φυτά που είναι τοξικά στο σπίτι σας. Αν ναι, πρέπει να είστε προσεκτικοί ανά πάσα στιγμή για να ελέγχετε τον σκύλο σας.

Τα Pothos είναι τοξικά για τους σκύλους. Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν πρέπει να καλλιεργούνται παρουσία κατοικίδιων λόγω της τοξικής φύσης τους. Όπως πολλά φυτά, το pothos είναι τοξικό μόνο όταν καταποθεί.

Αυτό σημαίνει ότι όσο ο σκύλος παίζει με το φυτό χωρίς να το μασήσει ή να το καταπιεί, δεν θα υπάρχει βλάβη σε αυτό. Ο σκύλος δεν μπορεί να τραυματιστεί ή να δηλητηριαστεί μόνο αγγίζοντας το φυτό ή όταν βρίσκεται κοντά του.

Γιατί το Pothos είναι τοξικό για τα σκυλιά;

Μόλις ο σκύλος μασήσει το φυτό, θα απελευθερώσει τις τοξίνες που θα δώσουν αμέσως μια οδυνηρή αίσθηση στο σκύλο. Το δεύτερο, ο σκύλος συνειδητοποιεί ότι έχει κάνει κάτι κακό, θα προσπαθήσει να βγάλει το περιεχόμενο από το στόμα του.

Το στόμα και τα χείλη του κατοικίδιου ζώου σας θα φουσκώσουν. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι εάν η κατάποση του φυτού ήταν λίγο υπερβολική, μπορεί επίσης να διογκωθεί ο αναπνευστικός σωλήνας του σκύλου, καθιστώντας πολύ δύσκολη την αναπνοή του.

Τα φύλλα του pothos έχουν μια κρυσταλλική δομή σε αυτά η οποία αποτελείται από μια ουσία που ονομάζεται οξαλικό ασβέστιο. Αυτοί οι κρύσταλλοι σχηματίζουν μια δομή σε σχήμα βελόνας στα φυτικά κύτταρα των φύλλων.

Καθώς οι κρύσταλλοι σε σχήμα βελόνας βρίσκονται εντός της κυτταρικής δομής, τα φυτά δεν είναι δηλητηριώδη στην επαφή. Ωστόσο, όλα τα μέρη του φυτού, τα φύλλα, η ρίζα και οι μίσχοι είναι τοξικά εάν καταποθούν.

Ο χυμός του φυτού περιέχει αυτή την τοξική ουσία. Αυτή η ουσία είναι ακόμη και επιβλαβής για τον άνθρωπο, πράγμα που σημαίνει ότι εάν σκοπεύετε να κόψετε το φυτό, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Μόλις μασηθούν, οι κρύσταλλοι αποσπώνται από το κυτταρικό επίπεδο και προκαλούν ερεθισμό στο στόμα και στο στομάχι του σκύλου.

Συμπτώματα της τοξικότητας του Pothos:

Τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με την ποσότητα των φύλλων που καταναλώνονται. Εάν ο σκύλος σας έχει φάει μόνο μερικά από τα φύλλα, τα συμπτώματα θα είναι ήπια, αλλά αν έχει φάει πολύ, τότε ο σκύλος μπορεί να υποφέρει από σοβαρά συμπτώματα τοξικότητας.

Τα συμπτώματα της τοξικότητας ποικίλλουν από κατοικίδιο σε κατοικίδιο. Ένα από τα πρώτα συμπτώματα τοξικότητας είναι εάν ο σκύλος αρχίσει να βγάζει υπερβολικά σάλια. Μαζί με αυτό, το συχνό πόδι στο στόμα τους είναι άλλο ένα σημάδι ότι ο σκύλος έχει καταπιεί κάτι κακό.

Εκτός από αυτό, τα χείλη, το στόμα και η γλώσσα του σκύλου σας θα αρχίσουν να διογκώνονται. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν αφρό από το στόμα. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι το μοτίβο αναπνοής του σκύλου έχει αλλάξει.

Αυτά τα συμπτώματα ακολουθούνται γενικά από έμετο. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα του σκύλου προσπαθεί να απαλλαγεί από την τοξική ουσία. Είναι καλύτερα να διατηρείτε τον σκύλο σας ενυδατωμένο.

Συνήθως τα σκυλιά αισθάνονται την ενόχληση μόλις μασήσουν τα φύλλα και τα φτύνουν. Αυτό οδηγεί σε ήπια μόνο επίπεδα τοξικότητας. Σε σοβαρές περιπτώσεις τα σκυλιά μπορεί να αντιμετωπίσουν επίσης διάρροια.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια όρεξης, υπερβολική ή μειωμένη ούρηση, υπερβολική ή μειωμένη δίψα, αδυναμία και λήθαργο.

Θεραπεία της τοξικότητας από τον Πόθο:

Πρώτα απ ‚όλα, προσπαθήστε να καταλάβετε πόσα από τα φύλλα μάσησε και κατάποσε ο σκύλος. Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε μερικά από τα φύλλα, προσπαθήστε να τα βγάλετε από το στόμα του απαλά.

Μόλις απαλλαγείτε από την τοξική ουσία, θα πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως τον κτηνίατρο. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν πολλά να ανησυχείτε, είναι πάντα ασφαλές να ελέγχετε τον σκύλο από έναν επαγγελματία.

Ο κτηνίατρος πιθανότατα θα προσπαθήσει να ξεπλύνει την τοξική ουσία από το σύστημα. Αυτό μπορεί να γίνει με φάρμακο ή κάρβουνο που προκαλεί εμετό. Μόλις αρχίσει ο έμετος, η απορρόφηση της τοξικής ουσίας θα σταματήσει.

Διατήρηση του Pothos μακριά από φυτά:

Σε περίπτωση που έχετε ήδη ένα ακμάζον φυτό pothos και μόλις αποκτήσατε σκύλο, ίσως να μην θέλετε να αφαιρέσετε το φυτό. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ασφαλίσετε το σκυλί από το φυτό.

Υπάρχουν πολλές συμβουλές για να προστατεύσετε τον σκύλο σας από τα φυτά σας. Σε περίπτωση που ένα δεν λειτουργεί, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε κάποιο άλλο κόλπο.

1. Άσχημη οσμή:

Τα ζώα είναι πολύ ευαίσθητα στη μυρωδιά, όπως και οι σκύλοι. Ο απλούστερος τρόπος για να τα κρατήσετε μακριά από το να φάνε ένα φυτό είναι να το κάνετε να μυρίζει άσχημα. Οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά στην προσπάθειά τους να το επιτύχουν αυτό.

Για παράδειγμα, οποιοδήποτε εσπεριδοειδές, όπως το λεμόνι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απωθήσει τις γάτες. Απλώς πασπαλίστε λίγη φλούδα λεμονιού στο χώμα. Μπορεί επίσης να επιτευχθεί απλώνοντας πιπέρι καγιέν γύρω από το φυτό.

2. Απωθητικά κατοικίδιων σπρέι:

Πολλά απωθητικά σπρέι κατοικίδιων διατίθενται στο εμπόριο. Αυτά τα σπρέι έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν τα κατοικίδια ζώα σε απόσταση από τα φυτά σας. Πολλοί άνθρωποι φτιάχνουν το δικό τους σπρέι αναμειγνύοντας ξύδι σε νερό. Αυτό δημιουργεί επίσης μια άσχημη μυρωδιά και έτσι, κρατά το σκυλί μακριά.

3. Κάντε το φυτό απρόσιτο:

Αυτό θα απαιτήσει πολλή στρατηγική καθώς θα πρέπει να βρείτε μέρη για τα φυτά σας που δεν είναι προσβάσιμα από τον σκύλο σας. Αυτό είναι αρκετά εύκολο στην περίπτωση του πόθου καθώς πρόκειται για αναρριχώμενο κλήμα που μπορείτε εύκολα να το καλλιεργήσετε σε πολύ ψηλότερο μέρος.

Άλλα φυτά που είναι τοξικά για τους σκύλους:

Πολλά κοινά φυτά εσωτερικού χώρου είναι τοξικά στη φύση. Αυτό περιλαμβάνει Monstera, φύλλο βιολί και ακόμη και φιλόδεντρα. Εάν έχετε κατοικίδιο, θα πρέπει πάντα να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα πριν φέρετε οποιοδήποτε φυτό στο σπίτι.

Συμπέρασμα:

Τα φυτά Pothos είναι τοξικά τόσο για τις γάτες όσο και για τους σκύλους. Ο λόγος της τοξικότητάς τους είναι η παρουσία κρυστάλλων οξαλικού ασβεστίου στην κυτταρική τους δομή. Τα συμπτώματα της τοξικότητας ποικίλλουν από σκύλο σε σκύλο, αλλά κυρίως είναι υπερβολικό σάλιο, έμετος και πρήξιμο του στόματος. Σε περίπτωση που το κατοικίδιο ζώο καταπιεί πόθο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν κτηνίατρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar