Εύκολη DIY κατασκευή κεριών στο σπίτι

0
Εύκολη DIY κατασκευή κεριών στο σπίτι

Τον τελευταίο μήνα περίπου έχω εμβαθύνει στο να μάθω πώς να φτιάχνω κεριά στο σπίτι. Το να φτιάχνω κεριά έχει αποδειχθεί λίγο πιο προκλητικό από ό,τι φανταζόμουν, αλλά έκανα όλα τα λάθη για να μην χρειάζεται! Ακολουθήστε τον αλάνθαστο οδηγό μου για να φτιάξετε κεριά DIY και θα χαρίσετε κεριά σε όλους τους φίλους σας σε χρόνο μηδέν!

Πώς να φτιάξετε κεριά στο σπίτι

Γιατί θα σας αρέσει να φτιάχνετε κεριά

Το να φτιάξετε τα δικά σας κεριά μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό χόμπι. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα αρώματα, τα χρώματα, τα δοχεία, τα πάντα. Κάνουν επίσης υπέροχα σπιτικά δώρα για κάθε περίσταση!

Κατασκευή κεριών

(Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λάβω προμήθεια, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και αγοράσετε κάτι που έχω προτείνει. Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.)

Προμήθειες κατασκευής κεριών DIY

Προμήθειες κατασκευής κεριών

Εκμάθηση βίντεο πώς να φτιάξετε κεριά στο σπίτι

Ακολουθεί ένα βίντεο βήμα προς βήμα αν προτιμάτε να δείτε τη διαδικασία στην πράξη. (Εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, ίσως χρειαστεί να το απενεργοποιήσετε για να δείτε το βίντεο.)

Πώς να φτιάξετε τα δικά σας κεριά

Βήμα 1: Μετρήστε το κερί

Γεμίστε δύο φορές το δοχείο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το κερί σας και ρίξτε το στη μεταλλική κανάτα σας. Αυτή είναι η ποσότητα κεριού που χρειάζεστε για ένα κερί (διπλάσιο μέγεθος του δοχείου.)

πόση ποσότητα κεριού χρησιμοποιείτε για κεριά

Βήμα 2: Λιώστε το κερί

Τοποθετήστε την κανάτα σε 2-3 ίντσες ελαφρώς βραστό νερό. Ανακατεύουμε το κερί περιστασιακά μέχρι να λιώσει τελείως. Βάλτε το θερμόμετρο σας στο κερί και θερμαίνετε μέχρι να φτάσει τους 185°F.

Πώς να φτιάξετε κεριά.
Πώς να λιώσετε το κερί

Βήμα 3: Προσθέστε χρώμα και άρωμα

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε χρώμα και άρωμα αν θέλουμε. Ανακατεύουμε αργά μέχρι να ενσωματωθούν. (Χρησιμοποιήστε περίπου 1 ουγγιά αρώματος ανά κιλό κεριού. Θέλετε να είναι 6-10% του βάρους του κεριού.)

Προσθέστε χρώμα στα κεριά
Πόσο άρωμα να χρησιμοποιήσετε για κεριά

Βήμα 4: Αφήστε το κερί να κρυώσει

Αφήστε το κερί να κρυώσει στους 135°F πριν το ρίξετε.

Κερί που λιώνει

Βήμα 5: Στερεώστε το φυτίλι

Ενώ το κερί κρυώνει, χρησιμοποιήστε μια κουκκίδα κόλλας ή μια ζεστή κόλλα για να στερεώσετε το φυτίλι στο κάτω μέρος, στη μέση του δοχείου σας.

Φιτίλι κεριών

Βήμα 6: Ρίξτε το κερί

Ρίξτε σταθερά το κερί στο δοχείο του κεριού σας, ενώ κρατάτε το φυτίλι όρθιο. Φυλάξτε λίγο από το κερί για να ξεπεράσετε το κερί αργότερα.

DIY κεριά

Βήμα 7: Ασφαλίστε το φυτίλι

Χρησιμοποιήστε μια θήκη φυτιλιού ή δύο μπαστουνάκια για να κρατήσετε το φυτίλι στη θέση του.

πώς να φτιάξετε μόνοι σας κεριά
Θήκη για φυτίλι κεριών

Βήμα 8: Κορυφώστε το κερί

Αφήστε το κερί να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ζεστάνετε το κερί που αποθηκεύσατε μέχρι να λιώσει. Ρίξτε το υπόλοιπο από πάνω για να γεμίσετε τυχόν ατέλειες. Περιχύνουμε με αποξηραμένα άνθη αν θέλουμε και αφήνουμε να δέσει για 24 ώρες.

DIY κατασκευή κεριών

Βήμα 9: Κόψτε το φυτίλι

Αφαιρέστε τη βάση του φυτιλιού και κόψτε το φυτίλι σας σε μήκος περίπου 1/4 ίντσας.

τακτοποιήστε το φυτίλι κεριών

Αυτό είναι! Προσθέστε μερικές χαριτωμένες ετικέτες για να τις κάνετε δώρο ή κρατήστε τις για τον εαυτό σας! Ανυπομονώ να τα κάψω και να δω πόσο ωραία μυρίζουν.

πώς να φτιάξετε κεριά στο σπίτι

Συχνές ερωτήσεις για τα σπιτικά κεριά

Γιατί τα σπιτικά κεριά μου δεν μυρίζουν;

Εάν τα σπιτικά κεριά σας δεν μυρίζουν, μπορεί να είναι ότι δεν χρησιμοποιείτε αρκετό άρωμα. Υπολογίστε το 6-10% του βάρους του κεριού σας και αυτό είναι πόσο άρωμα θέλετε να προσθέσετε. Επίσης, φροντίστε να θερμάνετε το κερί στους 185°F ώστε το άρωμα να μπορεί να δέσει με το κερί και αφαιρέστε το κερί από τη φωτιά πριν προσθέσετε το άρωμα.

Ποιο κερί κρατά το περισσότερο άρωμα;

Το κερί παραφίνης κρατά το περισσότερο άρωμα, ωστόσο καίγεται πιο γρήγορα και είναι χειρότερο για την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας.

Είναι φθηνότερο να φτιάξετε μόνοι σας κεριά;

Είναι πιο ακριβό στην αρχή καθώς δοκιμάζετε διαφορετικές μεθόδους παρασκευής κεριών και λαμβάνετε τα αναλώσιμα εκκίνησης. Εάν είστε σε θέση να τελειοποιήσετε τη μέθοδό σας και να αγοράσετε προμήθειες χύμα, μπορεί τελικά να είναι φθηνότερο.

Μπορώ να φτιάξω ένα κερί μόνος μου;

Ναι, μπορείτε να φτιάξετε ένα κερί μόνοι σας. Είναι ένα διασκεδαστικό και εύκολο χόμπι να το δοκιμάσεις.

κατασκευή κεριών
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar