Καλύτεροι τρόποι για να αναγνωρίσετε ζιζάνια που μοιάζουν με φυτά ντομάτας (2022)

1
Καλύτεροι τρόποι για να αναγνωρίσετε ζιζάνια που μοιάζουν με φυτά ντομάτας (2022)

Κάναμε πολλή έρευνα για το πώς να καλλιεργήσουμε τη δική μας τροφή. Μαθαίνουμε πώς να τοποθετούμε τους σπόρους μας στη σωστή θερμοκρασία. Παρέχετε την ιδανική ποσότητα ηλιακού φωτός και νερού, όχι τόσο πολύ, ούτε πολύ λίγο. Μεταφύτευση την κατάλληλη στιγμή, λίπανση, ζιζανίων και σάπια φύλλα.

Επίσης, καταπολεμήστε τα δυσάρεστα παράσιτα χρησιμοποιώντας πολύ εξοπλισμό και σπρέι. Εάν τηρήσουμε αυτό το σχήμα σε μερικούς μήνες, θα ανταμειφθούμε με γεύματα. Μεταξύ αυτών των πολλών ειδών του σήμερα, θα δούμε τι συναρπαστικό συμβαίνει με τα ζιζάνια που μοιάζουν με φυτά ντομάτας.

Φυτά που μοιάζουν με φυτά ντομάτας

Επιπλέον, η καλλιέργεια ντομάτας είναι ένας κύριος λόγος για την έναρξη ενός λαχανόκηπου. Κάθε λάτρης της ντομάτας ονειρεύεται να παράγει την τέλεια ντομάτα. Είναι σφιχτά αλλά ζουμερά, γευστικά αλλά πικάντικα, αρωματικά και χωρίς ατέλειες, καθιστώντας τα ένα ιδανικό σνακ.

Για να αναγνωρίσετε ζιζάνια που μοιάζουν με φυτά ντομάτας

Εκτός από αυτό, υπάρχουν μερικά φυτά που μπορούν να βρεθούν και μοιάζουν με φυτά ντομάτας αλλά δεν είναι. Θα τα μπερδέψετε εύκολα με τα πραγματικά φυτά τομάτας αν δεν ξέρετε τι ψάχνετε. Θα έχετε μια σαφή ιδέα αφού διαβάσετε τα ακόλουθα παραδείγματα.

Εάν έχετε πρόβλημα με κίτρινες ρίγες στρατοσκώληκες στον κήπο σας, το θυμάρι (Thymus vulgaris) είναι ένα φανταστικό φυτό συντροφιάς ντομάτας για να αναπτυχθεί δίπλα του. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν οι ντομάτες εμφυτεύονταν με θυμάρι ή βασιλικό, η ωοτοκία των ενήλικων σκουληκιών μειώθηκε έως και 50%. Το θυμάρι είναι ένα όμορφο ζωντανό σάπια φύλλα για φυτά τομάτας και είναι εύκολο να αναπτυχθεί.

Ο βασιλικός (Ocimumbasilicum) εκτός του ότι είναι ένας όμορφος συνεργάτης ντομάτας σε ένα πιάτο, είναι ένα από τα πιο απαραίτητα φυτά συντροφιάς ντομάτας στον κήπο. Ιδιαίτερα για την καταπολέμηση του θρίπες και του κερατοσκώληκα της ντομάτας. Σε αντίθεση με τις συμβατικές θεωρίες φύτευσης συντρόφων, το άρωμα του βασιλικού δεν αποτρέπει τα παράσιτα. Όπως έχει αποδειχθεί. Αυτά είναι φυτά που μοιάζουν με ντομάτα με αγκάθια.

Πώς να αναγνωρίσετε ζιζάνια που μοιάζουν με φυτά ντομάτας;

Τα ζιζάνια είναι πηγή ενόχλησης για τους κηπουρούς που απολαμβάνουν τη δουλειά τους έξω. Μπορεί να είναι χρήσιμα για τα πολύτιμα φυτά σας κατά καιρούς. Οι ντομάτες έχουν αναμφισβήτητα τροποποιηθεί και εκτραφεί ώστε να έχουν ποικίλα χαρακτηριστικά. Αφήστε τα να είναι ό,τι επιθυμεί ο καταναλωτής.

Για την καλλιέργεια ντομάτας υψηλής ποιότητας, απαιτείται να κάνετε περισσότερα από την απλή επιλογή της πιο κατάλληλης ποικιλίας ντομάτας για τις συνθήκες καλλιέργειας. Μερικά ζιζάνια μοιάζουν με φυτά ντομάτας που είναι δηλητηριώδη αν καταναλωθούν. Υπάρχουν ζιζάνια που μοιάζουν με φυτά ντομάτας και έχουν μερικά εκπληκτικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να γνωρίζετε από τα παρακάτω παραδείγματα.

Μαύρο νυχτικό (Solanum Ptycanthum)

Αυτό το είδος νυχτολούλουδου (Solanum ptycanthhum) έχει μια πικρή γεύση. Και βρίσκεται στο γένος Solanum. Συχνά βρίσκεται σε ανοιχτές περιοχές, αυτό το φυσικό είδος. Το οποίο ορισμένες πηγές ισχυρίζονται ότι είναι υποείδος του S. americanum, θεωρείται ότι σχετίζεται με το S. Americanum και έχει ταυτοποιηθεί ως τέτοιο. Είναι επίσης δυνατό να βρείτε το Νυχτολούλουδο με κομμένα φύλλα.

Επιπλέον, έχει ένα βαθιά μαδημένο φύλλο και μπορεί να το δει κανείς από τη Δυτική Ακτή μέσω της Μινεσότα, της Αϊόβα και του Μιζούρι. Καθώς και σπάνια στις ανατολικές ΗΠΑ, με άλλη νυχτερινή κίνηση. Έχουν μικρά λευκά λουλούδια.

Μια άλλη νυχτερινή λήψη με μικρά λευκά λουλούδια είναι η μάλλινη νυχτερινή λήψη. Αυτό το είδος έχει επίσης τραχείς μίσχους και κίτρινους ή κόκκινους καρπούς και μπορεί να βρεθεί κατά διαστήματα από το νότιο Μέιν έως τη Φλόριντα. Έχει κίτρινους ή κόκκινους καρπούς. Οι περισσότερες καλλιέργειες δεν ανταγωνίζονται καλά το ανατολικό μαύρο σκαθάρι.

Ωστόσο, είναι ανθεκτικό στη σκιά. Αυτό σημαίνει ότι τα παθογόνα βακτήρια μπορούν να ζουν και να αναπτύσσονται στη σκιά των γεωργικών καλλιεργειών.

Αν και δεν υπάρχει απλός χημικός έλεγχος για τον ανατολικό δακτυλιοειδή, η νυχτερινή όργωση έχει περιορισμένη εμφάνιση κατά 50% έως 75%. Η φύτευση σόγιας σε σειρές 7,5 ιντσών μειώνει επίσης σημαντικά τους ρυθμούς ανάπτυξης και είναι η προτιμώμενη τεχνική διαχείρισης.

Μαύρο νυχτικό (Solanum Ptycanthum)

Τσουκνίδες

Η τσουκνίδα είναι ένα φυτό που μοιάζει με μικρές ντομάτες και μπορεί να βρεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Γνωστό για τα ακανθώδη φύλλα του και τους θανατηφόρους καρπούς του που μοιάζουν με μικρές κίτρινες ντομάτες, αυτό το φυτό ευδοκιμεί ως φυσικό πολυετές στην άγρια ​​φύση, όπου μπορούν να φανούν. μεγαλώνουν πολύ.

Πρόκειται για ζιζάνια που όταν ανθίζουν μοιάζουν με ντοματίνια. Είναι ένα λείο, χρυσαφένιο φρούτο που ωριμάζει στο μέγεθος μιας μικρής ντομάτας και μπορεί να καταναλωθεί όλους τους χειμερινούς μήνες λόγω της ευελιξίας του.

Όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, τα περισσότερα συστατικά του φυτού μπορεί να είναι θανατηφόρα. Οι τσουκνίδες, όπως και άλλα σπορόφυτα, ξεκινούν ως δύο μικρά, σφαιρικά φύλλα το ένα απέναντι από το άλλο σε μια ρίζα.

Τα πρώτα αυθεντικά φύλλα εμφανίζονται σε ομάδες.

Το φυτό αρχίζει να αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα, με μυτερές άκρες κατά μήκος μιας αυλάκωσης στην κάτω πλευρά των φύλλων, αν και τα περιθώρια των φύλλων είναι ακόμα λεία. Μερικά φύλλα αναπτύσσουν λοβούς, καθώς και περισσότερες τρίχες και αγκάθια, καθώς γερνούν. Υπάρχουν επίσης αγκάθια στο στέλεχος.

Πόδια

Ο λωτός, γνωστός και ως λωτός στην Κίνα και την Ιαπωνία, είναι ένα δημοφιλές και ευρέως παραγόμενο φρούτο που εισήχθη αρχικά στη Γαλλία και σε άλλες μεσογειακές χώρες τον 18ο αιώνα και έκτοτε. εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν δύο είδη φυτών Diospyros (οικογένεια Ebenaceae) στον κόσμο. Ο λωτός είναι ένα από αυτά, όπως και τα νόστιμα φρούτα που παράγει. Εκτός από το να τρώγονται ωμοί με ζάχαρη ή αλκοόλ, οι λωτός μπορούν επίσης να βραστούν ή να μαγειρευτούν σε μαρμελάδες ή άλλες κονσέρβες.

Solanum pimpinellifolium

Το Pimpinellifolium (σημερινή ντομάτα) είναι ένα είδος άγριας ντομάτας εγγενές στον Ισημερινό και το Περού που έχει εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των νησιών Γκαλαπάγκος. Το Solanum pimpinellifolium είναι επίσης γνωστό ως φραγκόσυκο ή ντομάτα λόγω της εμφάνισής του που μοιάζει με μαύρη σταφίδα. Αναφέρεται επίσης ως η τρέχουσα ντομάτα ή μαστροπός σε ορισμένους κύκλους. Ωστόσο, παρόλο που χαρακτηρίζεται ως άγριο φυτό και όχι ως εξημερωμένο φυτό

Το 2012, η ​​αλληλουχία του γονιδιώματος του οργανισμού έγινε για πρώτη φορά. Αν και η σαλμονέλα μπορεί να επιβιώσει στις ντομάτες σε οποιοδήποτε στάδιο ωρίμανσης, οι καλλιεργούμενες ντομάτες ευνοούν περισσότερο την ανάπτυξη της σαλμονέλας από τις ανώριμες ντομάτες.

Τα φυτά τομάτας είναι περισσότερο προσαρμοσμένα σε σχεδόν οποιοδήποτε κλίμα στον κόσμο. Ωστόσο, οι δυσμενείς περιβαλλοντικοί παράγοντες αποτελούν σημαντικούς περιορισμούς στο παραγωγικό δυναμικό αυτής της καλλιέργειας. Η ταυτόχρονη μεταλλαξογένεση πολλαπλών θέσεων είναι δυνατή με το συνδυασμό πολλαπλών προτύπων DNA στόχου σε ένα ενιαίο κατασκεύασμα.

Σήμερα, οι οικόσιτες ντομάτες που καλλιεργούνται στο χωράφι είναι πολύ ευαίσθητες σε βακτηριακή μόλυνση και αλατότητα. Ωστόσο, μια σύγχρονη άγρια ​​ντομάτα, η Solanum pimpinellifolium, αντιστέκεται σε αυτές τις πιέσεις, αλλά μειώνει σημαντικά την απόδοση, το σχήμα και το μέγεθος των καρπών.

Καρολίνικο λίτσι (Carolina goji)

Η τσουκνίδα (Lyciumcarolinianum, γνωστός και ως Carolina goji), είναι ένα δηλητηριώδες πολυετές φυτό με αγκάθινα φύλλα, που περιέχει θανατηφόρους καρπούς που μοιάζουν με μικρές κίτρινες ντομάτες. Τα άνθη είναι λευκά έως μωβ και ανθίζουν σε ευθείες συστάδες στα άκρα του στελέχους διαφόρων χρωμάτων (ράτσες).

Επιπλέον, είναι ένα λείο, χρυσαφένιο φρούτο που ωριμάζει στο μέγεθος μιας μικρής ντομάτας και μπορεί να καταναλωθεί όλους τους χειμερινούς μήνες λόγω της ευελιξίας του. Όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, τα περισσότερα συστατικά του φυτού μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Με βάση την ομοιότητα του καρπού με τον καρπό της ντομάτας, μπορούμε αμέσως να πούμε ότι αυτό το φυτό ανήκει στον τύπο Nightshade ή Tomato, την οικογένεια Solanaceae. Δεδομένου ότι μόνο λίγα διακοσμητικά φυτά έχουν χυμώδη φύλλα, μπορούμε να αναγνωρίσουμε γρήγορα τα φυτά μας μόλις τα γνωρίσουμε.

Οι κόκκινες ντομάτες του Γκότζι λέγεται ότι είναι βρώσιμες. Δεν τα τρώω γιατί είναι τόσο μικρά και τραγανά, και δεν είναι ακριβώς νόστιμα, αλλά δεν είναι και τρομερά.

Τα χυμώδη φύλλα αλμυρού της περασμένης εβδομάδας αξίζει να τα πασπαλίσετε σε σαλάτες για μια αλμυρή γεύση. Ωστόσο, θα δίσταζα να το κάνω με φύλλα γκότζι επειδή τα μέλη της οικογένειας των νυχτολούλουδων περιέχουν μερικές φορές ισχυρά δηλητήρια, καθώς και τα θανατηφόρα φυτά αψιθιάς και καπνού.

Πώς αναγνωρίζονται τα ζιζάνια στα σπορόφυτα τομάτας;

Είναι ένα νέο φυτό που φυτέψατε πέρυσι και βγάζει το κεφάλι του έξω από το έδαφος ή τα ζιζάνια στον κήπο σας προσπαθούν να πιάσουν; Τα αυτοκαλλιεργούμενα λουλούδια στον αγαπημένο σας κήπο με λουλούδια θεωρούνται ζιζάνιο; Αυτό είναι κατανοητό, ακόμα κι αν είναι δύσκολο να το πούμε.

Όσον αφορά τα ζιζάνια ή τα λαχανικά, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, και η κατανόηση του τι έχετε καλλιεργήσει αρχικά είναι η μισή μάχη για να προσδιορίσετε εάν είναι ζιζάνιο.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να βλέπεις ένα σωρό μικρά πράσινα θραύσματα και να συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει τελείως πού τα έβαλες. Τώρα πρέπει να περιμένετε μια ή δύο μέρες για να τακτοποιηθούν τα πράγματα για να μπορέσετε να ξεμπερδέψετε και να ελπίζετε ότι οι προσπάθειές σας θα αποδώσουν.

Συμπέρασμα:

Μερικές φορές δεν ξέρεις τι να κάνεις. Είναι από εκείνα τα ζιζάνια που μοιάζουν με λαχανικό. Είναι απίθανο να πετάτε απλώς τον σπόρο στο έδαφος. Εάν μεγαλώνετε σε τετραγωνικά μέτρα, έχετε επιλέξει να φυτέψετε τα λαχανικά σας σε σειρές ή έχετε χρησιμοποιήσει δίχτυ για σπόρους. Ναι, δεν μπορούν να βλαστήσουν όλοι οι σπόροι, αλλά το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι θα έχουν αρκετά για να δείτε ένα σχέδιο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar