Μπορεί ένας κρίνος της ειρήνης να μεγαλώσει στο νερό; Πώς να φροντίσετε τα κρίνα της ειρήνης

0
Μπορεί ένας κρίνος της ειρήνης να μεγαλώσει στο νερό;  Πώς να φροντίσετε τα κρίνα της ειρήνης

Όλοι έχουμε καλλιεργήσει ένα κρίνο της ειρήνης μια φορά στα ταξίδια μας στην κηπουρική, γιατί όχι; Είναι απίστευτα εύκολο στη φροντίδα και δίνουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο σπίτι μας.

Μερικές φορές μπορεί να είναι επίσης δύσκολο, όταν το φυτό ασχολείται με τη φροντίδα του. Ωστόσο, η υπέροχη ανθοφορία τους αξίζει λίγη φασαρία.

Μπορεί το κρίνο της ειρήνης να αναπτυχθεί στο νερό;

Κρίνοι Ειρήνης:

Τα κρίνα της ειρήνης είναι αειθαλή φυτά που θα παραμείνουν ίδια όλο το χρόνο. Ανήκουν στις τροπικές περιοχές όπου δέχονται έμμεσο, διακεκομμένο ηλιακό φως και υγρό έδαφος.

Η τροπική ιδιοκτησία τους μας διευκολύνει να μεγαλώνουμε στα σπίτια μας καθώς μπορούμε εύκολα να μιμούμε το τροπικό περιβάλλον στα σπίτια μας.

Αν θέλετε να ανθίσουν τα κρίνα της ειρήνης, θα πρέπει να τα διατηρήσετε τέλεια. Διαφορετικά, πολλά φυτά που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους, δεν συγκεντρώνουν αρκετή ενέργεια για να μπορέσουν να ακμάσουν.

Σε εσωτερικούς χώρους, το μέσο ύψος ενός κρίνου της ειρήνης είναι περίπου 1 πόδι σε ύψος στην ωριμότητα. Ωστόσο, υπάρχουν ποικιλίες που μπορούν να φτάσουν το ύψος των 6 ποδιών όταν καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Peace Lily Flowers:

Όταν καλλιεργούνται σε ιδανικό περιβάλλον, τα κρίνα της γαλήνης θα ανθίσουν από τις αρχές του καλοκαιριού και θα συνεχίσουν μέχρι τον υπόλοιπο χρόνο.

Το φυτό φημίζεται για τα ευαίσθητα λευκά έως υπόλευκα άνθη του. Τα λευκά κερί λουλούδια που φαίνονται σπάθες είναι στην πραγματικότητα τροποποιημένα φύλλα που προστατεύουν το πραγματικό λουλούδι του φυτού.

  Ο κρίνος της Ειρήνης μεγαλώνει στο νερό

Μπορεί το Peace Lily να μεγαλώσει στο νερό;

Ναί. Τα κρίνα της ειρήνης μπορούν να καλλιεργηθούν στο νερό. Η βάση του φυτού πρέπει να διαχωριστεί από τη γραμμή νερού. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι ρίζες έχουν αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν στο νερό.

Εάν ολόκληρο το φυτό, συμπεριλαμβανομένης της βάσης του φυτού είναι συνεχώς βυθισμένο στο νερό, το φυτό θα γίνει ευαίσθητο στη σήψη των ριζών.

Πόσο καιρό θα ζει ο κρίνος της ειρήνης στο νερό;

Μόνιμα. Αν θέλει κανείς, μπορεί να καλλιεργήσει τα κρίνα της ειρήνης σε νερό αντί για χώμα. Όσο η εμφάνιση ταιριάζει με το περιβάλλον, δεν χρειάζεται να κρατήσετε το φυτό σε γλάστρα.

Όλο αυτό το διάστημα, οι ρίζες πρέπει να βυθίζονται στο νερό ημιμόνιμα και το φυτό θα τα πάει καλά. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως υδροπονική καλλιέργεια.

Δυστυχώς, τα κρίνα της ειρήνης δεν θα επιβιώσουν στο νερό όσο θα επιβιώσουν στο έδαφος. Το φυτό θα πεθάνει τελικά σε 12 έως 15 μήνες όταν μεγαλώσει στο νερό. Σε αντίθεση με αυτό, το φυτό μπορεί να επιβιώσει για 4 έως 5 χρόνια όταν καλλιεργηθεί στο έδαφος.

Καλλιέργεια κρίνος ειρήνης στο νερό βήμα-βήμα:

Η καλλιέργεια ενός κρίνου ειρήνης στο νερό δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία. Μην φοβάστε, καθώς το φυτό μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί σε νερό. Φυσικά, το φυτό κρίνος ειρήνης αναπτύσσεται στο έδαφος, ωστόσο, όταν τοποθετούνται στο νερό προσαρμόζονται γρήγορα σε αυτό.

Πριν περιγράψω λεπτομερώς τη διαδικασία, θέλω να σας ενημερώσω ότι σε περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε το χώμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε leca ή άλλα άχωμα καλλιεργητικά μέσα για την ανάπτυξη του φυτού.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να καλλιεργήσετε το φυτό σε νερό, θα σας προτείνω να το αγοράσετε ως τέτοιο. Σε περίπτωση που αποκτήσετε ένα φυτό που ήδη αναπτύσσεται στο νερό, δεν θα χρειαστεί να το φροντίσετε επιπλέον.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να γίνει γνωστό είναι ότι το Το φυτό είναι ευαίσθητο σε σκληρές χημικές ουσίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το νερό που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι είτε βρόχινο νερό είτε αποσταγμένο. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, το φυτό μπορεί να εκτεθεί σε επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Αυξανόμενος κρίνος ειρήνης στο νερό βήμα-βήμα

  1. Πάρτε ένα γυάλινο δοχείο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να τοποθετήσετε το φυτό σε νερό.
  2. Πάρτε ένα πλαστικό πώμα και κάντε μια τρύπα στο κέντρο του. Το θέμα είναι να αναρτηθεί η βάση του φυτού πάνω από την ίσαλο γραμμή.
  3. Τοποθετήστε τις ρίζες του φυτού μέσα στο γυάλινο δοχείο, φροντίζοντας μόνο οι ρίζες να είναι βυθισμένες στο νερό.
  4. Λιπάνετε το νερό με ένα λίπασμα που διατίθεται στο εμπόριο και τοποθετήστε το δοχείο σε σημείο όπου το φυτό δέχεται έμμεσο ηλιακό φως.

Peace Lily Care In Water:

Τα κρίνα της ειρήνης είναι αρκετά εύκολο στη φροντίδα. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εύκολο να εντοπιστεί όταν δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το υπερβολικό πότισμα ή το πότισμα τους, καθώς αυτά τα ζητήματα εμφανίζονται συνήθως όταν καλλιεργούνται στο έδαφος.

Για να διατηρήσετε τα κρίνα της ειρήνης χαρούμενα στο νερό, υπάρχουν μόνο μερικά πράγματα που πρέπει να φροντίσετε για να τα κάνετε ευτυχισμένα.

Φως:

Τα κρίνα της ειρήνης απαιτούν έμμεσο ηλιακό φως για να ευδοκιμήσουν. Μπορείτε να τα φυλάξετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας όπως τα παράθυρα που βλέπουν ανατολικά ή βόρεια.

Θυμηθείτε να αποφύγετε να τα κρατάτε σε μέρη όπου θα εκπέμπουν άμεσο ηλιακό φως τις περισσότερες φορές το απόγευμα. Αυτό μπορεί να κάψει τα φύλλα τους και να στεγνώσει τα κρίνα της ειρήνης.

Υγρασία:

Η υψηλή υγρασία είναι πολύ σημαντική για να κρατήσει το φυτό βαρύ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη διατήρηση του φυτού κοντά σε έναν υγραντήρα ή την τακτική ομίχλη. Η καλλιέργεια του φυτού σε νερό καθορίζει επίσης την υγρασία για το φυτό.

Λίπασμα:

Όταν καλλιεργούνται σε νερό, τα κρίνα της ειρήνης θα απαιτήσουν κανονικό λίπασμα. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό δεν είναι τόσο γεμάτο θρεπτικά συστατικά όσο το έδαφος. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέτετε ένα υδροπονικό λίπασμα στο νερό σας όποτε το αλλάζετε.

Peace Lily Care στο νερό

Θερμοκρασία:

Η ιδανική θερμοκρασία για τα κρίνα της ειρήνης είναι αρκετά ζεστή. Αυτό είναι πολύ εύκολο να μιμηθεί σε εσωτερικούς χώρους, καθώς συνήθως οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό είναι ιδανικά ρυθμισμένες για τα κρίνα της ειρήνης.

Ο στόχος σας πρέπει να είναι να διατηρήσετε τα κρίνα της ειρήνης σε θερμοκρασίες πάνω από 21 βαθμούς Κελσίου. Μπορούν επίσης να επιβιώσουν κάτω από αυτή τη θερμοκρασία για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να είναι πολύ επιζήμια για το φυτό.

Πώς κρατάτε την ειρήνη Κρίνοι ζωντανοί στο νερό;

Είναι πολύ πιο εύκολο από το να διατηρείς το φυτό υγιές στο έδαφος. Κυρίως οι κηπουροί παλεύουν με τη ρουτίνα του νερού τους όταν φροντίζουν ένα κρίνος ειρήνης που καλλιεργείται στο έδαφος.

Αυτή η κατάσταση αντιστρέφεται όταν τα κρίνα της ειρήνης καλλιεργούνται στο νερό καθώς δεν χρειάζεται να ποτίσετε το φυτό. Αυτό αφαιρεί μεγάλο βάρος από τον κηπουρό.

Για να διατηρήσετε το φυτό χαρούμενο, σας συνιστώ να αλλάζετε το νερό τακτικά. Θα πρέπει να κάνω κάθε δεύτερη εβδομάδα για να διατηρώ το νερό καθαρό και το φυτό υγιές.

Μια άλλη βασική σημείωση για τη διατήρηση του φυτού ζωντανό στο νερό είναι η προσθήκη λιπάσματος. Το έτσι συνήθως δεν είναι τόσο θρεπτικό και το φυτό μπορεί να επιβιώσει στο έδαφος χωρίς λίπασμα.

Σε αντίθεση με αυτό, το να διατηρείς ένα φυτό χαρούμενο σε νερό χωρίς λίπασμα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Ευτυχώς, υπάρχει μια σειρά από εμπορικά διαθέσιμα υδροπονικά λιπάσματα που προορίζονται να αραιώνονται με το νερό σε κάθε αλλαγή νερού.

Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε την ακριβή ποσότητα που ορίζεται στις οδηγίες για το λίπασμα για να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα και να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση του φυτού.

Τα κρίνα της Ειρήνης μεγαλώνουν καλύτερα στο νερό ή στο έδαφος;

Τα κρίνα της Ειρήνης μεγαλώνουν καλύτερα στο νερό ή στο έδαφος;

Τα κρίνα της ειρήνης ευδοκιμούν τόσο στο έδαφος όσο και στο νερό. Η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ της ανάπτυξης των κρίνων ειρήνης στο νερό έναντι του εδάφους είναι ότι ζουν για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα όταν τοποθετούνται στο νερό.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και των δύο καλλιεργητικών μέσων. Για παράδειγμα, αν καλλιεργήσετε το φυτό σε νερό, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε τόσο πολύ για το πότισμα του.

Εκτός από το να είστε ξέγνοιαστοι για το πότισμα, έχετε επίσης την υγρασία σωστά όταν το μεγαλώνετε στο νερό. Η συντήρηση του φυτού, όπως η μεταφύτευση, γίνεται ευκολότερη όταν το φυτό τοποθετείται σε νερό.

Καθώς το χώμα μερικές φορές μπορεί να προσελκύσει παράσιτα, θα απαλλαγείτε επίσης από αυτά όταν μεγαλώνετε το φυτό στο νερό. Παρόλο που αυτά είναι όλα τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας ενός κρίνου ειρήνης στο νερό, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα.

Όταν αναπτύσσεται σε νερό, το φυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ωριμάσει, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξής του μειώνεται σημαντικά όταν αναπτύσσεται σε νερό. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για την αλλαγή του νερού. Αυτό ακυρώνει την εξάλειψη της ρουτίνας του νερού.

Μαζί με αυτό, είναι αρκετά σπάταλο να αλλάζετε νερό κάθε λίγες μέρες, καθώς δεν είναι συντηρητικό. Το φυτό γίνεται πιο ευαίσθητο στον σχηματισμό φυκιών και στη σήψη των ριζών σε σύγκριση με όταν τοποθετείται στο έδαφος.

Μπορεί το Peace Lily να αναπτύξει ρίζες στο νερό;

Ναί. Το κρίνο της ειρήνης μπορεί σίγουρα να μεγαλώσει τις ρίζες του στο νερό. Όσο η βάση του φυτού αιωρείται πάνω από την ίσαλο γραμμή, η ρίζα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται από κάτω.

Πολλές φορές, τα κρίνα της ειρήνης πωλούνται χωρίς χώμα, σε βάζο με νερό, αυτό συμβαίνει γιατί έτσι είναι πιο εύκολο και οικονομικό. Οι ρίζες που καλλιεργούνται στο νερό είναι πιο κοντές σε σύγκριση με τις ρίζες που καλλιεργούνται στο έδαφος.

Συμπέρασμα:

Η καλλιέργεια ενός κρίνου ειρήνης σε νερό μπορεί να είναι πολύ δροσερό για εσάς, ειδικά αν είστε νέοι στην υδροπονία. Το κρίνο της ειρήνης είναι ένα από τα φυτά που μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο νερό ως μέσο ανάπτυξής του. Υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα της καλλιέργειας ενός κρίνου ειρήνης στο νερό και ορισμένα μειονεκτήματα. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συζητήσει πώς να καλλιεργήσετε ένα κρίνο ειρήνης στο νερό και πώς να το φροντίσετε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar