Πώς να διατηρήσετε τη σύνδεση με τον εαυτό σας – Tandar Tanavoli

0
Πώς να διατηρήσετε τη σύνδεση με τον εαυτό σας – Tandar Tanavoli

Τι είναι η σύνδεση με τον εαυτό και πώς ξέρουμε ότι είμαστε αποσυνδεδεμένοι;

Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μου έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την αποσύνδεση και πώς μπορούμε να την εντοπίσουμε στον εαυτό μας.

Αυτό που πραγματικά σημαίνει είναι ότι αποσυνδεόμαστε από το να αγαπάμε τον εαυτό μας. είναι όταν η αυτοκριτική, η αυτοτιμωρία, η αυτοδικία, ο τρόπος θύματος, το φουσκωμένο alter ego και παρόμοιες ενέργειες έχουν κατακτήσει τις σκέψεις μας και σε υψηλά επίπεδα.

Αυτή η διαδικασία συνήθως πυροδοτείται από μια «σκανδάλη»: όταν ένα άτομο ή ένα γεγονός πλησιάζει ή αγγίζει τις «μη επουλωμένες πληγές» μας.

Αν δεν έχουμε επαρκή επίγνωση ή τους φόβους και τους πόνους μας, γινόμαστε αντιδραστικοί, όχι μόνο για να προστατεύσουμε την ανοιχτή πληγή αλλά για να νιώσουμε όλα τα συναισθήματα που συνοδεύουν τον πόνο της: θυμό, άγχος, κατάθλιψη, αμφιβολία για τον εαυτό, ενοχή, ντροπή, ενοχή κ.λπ.

Όλα αυτά είναι σημάδια αποσύνδεσης με τον εαυτό μας, τα οποία, και πάλι, εάν κάνουμε πράξεις αγάπης για τον εαυτό μας για να αναλάβουμε δράση από τον ανώτερο εαυτό μας (και όχι από μια αντιδραστική αυτόματη λειτουργία), μπορούμε να κάνουμε ορισμένες ενέργειες για να επαναφέρουμε τον εαυτό μας απαλά σε συμπόνια προς τον εαυτό, ενσυναίσθηση, καλοσύνη και τελικά σε ένα θεραπευτικό και ασφαλές μέρος.

Στη σημερινή συνεδρία καθοδήγησης, προσφέρω 3 αποτελεσματικές συμβουλές για το πώς να διατηρήσουμε τη σύνδεση με τον εαυτό μας, ώστε όταν κυριαρχεί ο φόβος (και αργά ή γρήγορα), δεν μπορούμε να εμφανιστούμε μόνο με αγάπη για τον εαυτό μας.

Πάμε τώρα στη συνεδρία:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar