Ακριβώς όπως κάθε άλλο συναίσθημα όπως η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη και η ηρεμία, ο θυμός αξίζει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να λάβει την ίδια προσοχή και σεβασμό.

Μας έχουν διδάξει ότι ορισμένα συναισθήματα δεν είναι «κατάλληλα» να αποκαλυφθούν, καθώς θα εκλαμβανόμαστε ως επιθετικοί, συναισθηματικά ανισορροπημένοι και ασταθείς. Ο θυμός τυχαίνει να εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία.

Μερικοί άνθρωποι συμπεριφέρονται επιθετικά όταν είναι θυμωμένοι μόνο επειδή νιώθουν φόβο ή απειλή, καθώς ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς και σίγουροι αμέσως. Και αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να μετατραπεί σε οργή και βία.

Υπάρχει ένας λόγος που όλοι νιώθουμε αυτό το συναίσθημα αλλά το αγνοούμε, το αρνούμαστε και το αποσιωπούμε μόνο με την ελπίδα να νιώσουμε ότι αξίζουμε να μας αγαπούν και να μας αποδέχονται οι άλλοι.

Θυμώνουμε όταν μας προκαλούν πόνους που δεν επουλώθηκαν στο παρελθόν και όταν νιώθουμε ότι μας έχουν εκμεταλλευτεί ή μας έχουν αδικήσει με κάποιο τρόπο.

Πώς λοιπόν αναγνωρίζουμε και αντιμετωπίζουμε δίκαια αυτό το συναίσθημα;

Στη σημερινή συνεδρία, θα μάθετε τις συμβουλές για το πώς να διοχετεύσετε τον θυμό σας και να κάνετε χώρο για να σας οδηγήσει πίσω στην αγάπη για τον εαυτό σας.

Ας αρχίσουμε: