Τι κάνει ένα άτομο να αισθάνεται σεβασμό ή σεβασμό;

Είναι το να μας αγαπούν και να μας θαυμάζουν οι άλλοι για τις αξίες, τις ικανότητες και τα επιτεύγματά μας;

Ξέρω ότι αυτό είναι λίγο μπερδεμένο, αλλά η απάντηση είναι και Ναι και Όχι!

Ο λόγος που λέω και τα δύο είναι γιατί ο σεβασμός είναι αμφίδρομος.

Είναι σίγουρα για το πώς μας αντιλαμβάνονται και μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Είναι σημαντικό να νιώθουμε σεβασμό από εκείνους με τους οποίους μοιραζόμαστε τον χρόνο μας, καθώς ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που έχουμε σε αυτή τη ζωή. μόλις φύγει αυτή η στιγμή, έχει φύγει οριστικά.

Το να νιώθουμε σεβασμός σημαίνει επίσης ότι μας αναγνωρίζουν και μας εκτιμούν για τα πρότυπα, τα όρια και τις αξίες μας.

Στην πραγματικότητα δεν αφορά αποκλειστικά την αγάπη, γιατί μπορούμε να σεβόμαστε κάποιον και να μην τον αγαπάμε ή να αγαπάμε κάποιον αλλά να μην τον σεβόμαστε.

Το πιο σημαντικό γεγονός σχετικά με τον σεβασμό είναι ότι είναι μια εσωτερική δουλειά.

Αν δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας, πώς μπορούμε να περιμένουμε από έναν άλλον να μας κάνει να νιώθουμε σεβασμό; Πώς μπορούμε να πούμε ότι μας εκτιμούν αν δεν ξέρουμε πώς είναι να μας σέβονται;

Και μετά, υπάρχουν στιγμές που σεβόμαστε πολύ τον εαυτό μας, αλλά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανθρώπους που δεν έχουν κανένα σεβασμό ή εκτίμηση για τον χρόνο τους, πόσο μάλλον για κανέναν για εμάς.

Τι να κάνω? Τι να κάνω?!

Για να το κάνουμε πιο σαφές, στη σημερινή συνεδρία προπονήσεων θα καλύψουμε μερικά βήματα δράσης για το πώς να νιώθετε σεβασμό από τον εαυτό σας και τους άλλους.

Ας πάμε σε αυτό: