Τέλος, μερικά καλά νέα για τους λάτρεις των υδατανθράκων

2
Τέλος, μερικά καλά νέα για τους λάτρεις των υδατανθράκων

Δημιουργήστε το emoji των χεριών επαίνου.
Καταγράψτε αυτό κάτω από έναν από τους εκατομμύρια λόγους για να είστε ευγνώμονες για την επιστήμη. Μια νέα μελέτη βρήκε ότι η κατανάλωση υδατανθράκων ολικής αλέσεως ενισχύει πραγματικά το μεταβολισμό σας και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Υδατάνθρακες - HUM Διατροφή - WELLNESTμέσω giphy

Δημητριακά ολικής αλέσεως για απώλεια βάρους: η μελέτη

Η μελέτη διάρκειας οκτώ εβδομάδων συνέκρινε τα αποτελέσματα της κατανάλωσης δημητριακών ολικής αλέσεως με επεξεργασμένα δημητριακά. Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες τυχαία σε δύο ομάδες: αυτούς που θα έτρωγαν δημητριακά ολικής αλέσεως και αυτούς που θα έτρωγαν επεξεργασμένα δημητριακά. Εκτός από αυτόν τον δείκτη, τα γεύματα και για τις δύο ομάδες έμοιαζαν ίδια, με παρόμοιες δομές μακροθρεπτικών συστατικών και γευμάτων. Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν δημητριακά ολικής αλέσεως είχαν υψηλότερο μεταβολισμό και μπορούσαν να χάσουν περίπου 100 θερμίδες περισσότερες την ημέρα μέσω της ενεργειακής δαπάνης από τους συμμετέχοντες που κατανάλωναν επεξεργασμένα δημητριακά. Εδώ είναι που αποκτά ενδιαφέρον. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να το πει κανείς, μέχρι το γεγονός ότι οι φυτικές ίνες στα δημητριακά ολικής αλέσεως βοήθησαν τους συμμετέχοντες να αισθάνονται χορτάτοι, δεν είναι ακριβώς τόσο απλό. Οι συμμετέχοντες και στις δύο ομάδες ανέφεραν ότι ένιωθαν κορεσμένοι μετά τα γεύματά τους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι φυτικές ίνες διευκόλυναν τους συμμετέχοντες να αφομοιώσουν τα άλλα τρόφιμα που έτρωγαν. Λένε ότι η πέψη είναι αυτό που προκάλεσε την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας των συμμετεχόντων.

Δημητριακά ολικής αλέσεως και υγεία του εντέρου

Η έρευνα αυτή διεξήχθη παράλληλα με την α μελέτη που εξετάζει τις επιδράσεις των δημητριακών ολικής αλέσεως στην υγιή μικροχλωρίδα του εντέρου και στο ανοσοποιητικό σύστημα. «Το πλεονέκτημα της μελέτης είναι ότι βρήκαμε μέτριες επιδράσεις των δημητριακών ολικής αλέσεως στη μικροχλωρίδα του εντέρου και μέτρα ανοσοποιητικής λειτουργίας στο πλαίσιο μιας ελεγχόμενης δίαιτας ενέργειας και μακροθρεπτικών συστατικών, όπου όλα τα τρόφιμα παρείχαν στους συμμετέχοντες, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος σταθερό. εξαλείφοντας έτσι τη συγχυτική επίδραση της απώλειας βάρους που σχετίζεται με την αύξηση της κατανάλωσης φυτικών ινών σε ανοσολογικούς και φλεγμονώδεις δείκτες», δήλωσε η ανώτερη συγγραφέας Simin Nikbin Meydani, DVM, Ph.D. Βασικά, παρόμοιες μελέτες στο παρελθόν δεν ήταν σε θέση να πουν εάν οι αλλαγές στη φλεγμονή ή στα βακτήρια του εντέρου προκλήθηκαν από απώλεια βάρους ή δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτή η μελέτη ανέθεσε στους συμμετέχοντες μια δίαιτα που θα διατηρούσε το βάρος τους, εξαλείφοντας έτσι το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που κατανάλωναν δημητριακά ολικής αλέσεως είχαν μείωση στα Enterobacteriaceae και αύξηση στο Lachnospira. Το πρώτο προκαλεί φλεγμονή, ενώ το δεύτερο παράγει λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας. Αυτά τα λιπαρά οξέα δίνουν στα κύτταρα του παχέος εντέρου σας ενέργεια και είναι πολύ σημαντικά για τη συνολική υγεία του εντέρου σας.

Δημητριακά ολικής αλέσεως για να προσθέσετε στη διατροφή σας

Πώς μπορείτε λοιπόν να αποκομίσετε τα οφέλη αυτών των μελετών; Αλλάξτε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες σας με δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως τα ακόλουθα:

  • Βρώμη
  • κινόα
  • Κριθάρι
  • καστανό ρύζι
  • Αλεύρι ολικής αλέσεως

Τώρα, με συγχωρείτε ενώ πάω να αγοράσω όλη την κινόα στο Trader Joe’s.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar