Τα οφέλη του προγράμματος PHP για την ψυχική υγεία

1
Τα οφέλη του προγράμματος PHP για την ψυχική υγεία

Η εγκατάλειψη της νοσηλείας μπορεί να είναι δύσκολη αφού ολοκληρώσετε το χρόνο σας εκεί. Αφού λάβετε θεραπεία για διαταραχές ψυχικής υγείας ή εθισμό, μπορεί να είστε απρόθυμοι να αφήσετε την υποστήριξη και την άνεση του περιβάλλοντος νοσηλείας.

Όταν αφιερώνετε χρόνο σε ένα πρόγραμμα θεραπείας εσωτερικού νοσοκομείου, η επιστροφή σε οικείο περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εάν δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη για να είστε ψυχικά υγιείς ή να παραμένετε καθαροί και νηφάλιοι. Τα άτομα με διπλές διαγνώσεις και ορισμένες ψυχικές διαταραχές χρειάζονται συχνά ένα δίχτυ ασφαλείας που θα τους βοηθήσει να γίνουν πιο δυνατοί και πιο ικανοί να χειριστούν το άγχος. Οι περιοδικές επισκέψεις με έναν θεραπευτή μπορεί να μην είναι επαρκής επαφή για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ένα πρόγραμμα μερικής νοσηλείας ή PHP είναι μια λύση για να βοηθήσει τους ανθρώπους να μεταβούν από ένα πρόγραμμα νοσηλείας στην κοινότητα.

Τι είναι το Πρόγραμμα Μερικής Νοσηλείας;

Τι είναι Πρόγραμμα Μερικής Νοσηλείας-ελάχΜερικοί μπορεί να χρησιμοποιούν τους όρους μερική νοσηλεία και θεραπεία εξωτερικών ασθενών εναλλακτικά, αλλά αυτά τα προγράμματα διαφέρουν ως προς τον σκοπό και το πεδίο εφαρμογής. Σε ένα παραδοσιακό πρόγραμμα θεραπείας εξωτερικών ασθενών, ένας ασθενής μπορεί να επισκέπτεται έναν θεραπευτή κάθε εβδομάδα ή να παρακολουθεί εβδομαδιαίες συνεδρίες ομαδικής θεραπείας.

Ένα εντατικό πρόγραμμα εξωτερικών ασθενών προσφέρει ατομική και ομαδική θεραπεία και ψυχοεκπαιδευτικές δραστηριότητες. Αν και εμπλέκεται περισσότερο από ένα πρόγραμμα εξωτερικών ασθενών, μπορεί να μην παρέχει την ένταση που απαιτούν πολλά άτομα με διαταραχές ψυχικής υγείας ή χρήσης ουσιών.

Ένα πρόγραμμα PHP για την ψυχική υγεία προσφέρει περισσότερη υποστήριξη και συνδυάζει την έντονη θεραπεία, τις δραστηριότητες και τη δομή ενός προγράμματος εσωτερικών ασθενών με την ευκολία ενός προγράμματος εξωτερικών ασθενών. Οι ασθενείς σε PHP συνήθως παρακολουθούν τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα για αρκετές ώρες την ημέρα. Οι συμμετέχοντες στην PHP επωφελούνται από θεραπευτικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της ατομικής θεραπείας και της ομαδικής θεραπείας, αλλά μπορούν να επιστρέφουν στο σπίτι κάθε μέρα.

Όψεις του Προγράμματος Μερικής Νοσηλείας

Ευκαμψία

Οι PHP λειτουργούν καλά για άτομα με πολλαπλές αρμοδιότητες. Για έναν γονέα με παιδιά που αθλούνται ή συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες μετά το σχολείο, τα PHP διευκολύνουν τους γονείς να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους. Πολλοί ασθενείς που εργάζονται ή φοιτούν στο σχολείο διαπιστώνουν ότι μπορούν να συνεχίσουν αυτές τις δραστηριότητες ενώ βρίσκονται σε PHP.

Τα PHP προσφέρουν πολλές θεραπείες που βασίζονται σε στοιχεία για την κάλυψη των ατομικών αναγκών, συμπεριλαμβανομένης της γνωσιακής θεραπείας, της θεραπείας ομιλίας και της φαρμακευτικής αγωγής. Αρκετοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων θεραπευτών, συμβούλων και ιατρικού προσωπικού, είναι υπεύθυνοι για τη θεραπεία.

Εκτίμηση

Κατά την εισαγωγή σε μια PHP, θα πρέπει να περιμένετε να υποβληθείτε σε μια αξιολόγηση που βοηθά στην ανάπτυξη εξατομικευμένων επιλογών θεραπείας. Κατά τη διάρκεια της λήψης, ο κλινικός ιατρός θα κάνει μια σειρά ερωτήσεων για να συγκεντρώσει πληροφορίες και να καθορίσει ποιες θεωρείτε ότι είναι σημαντικές ανησυχίες και ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πρόγραμμα PHP.

Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία

Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία βοηθά τους ασθενείς να αξιολογήσουν τη σκέψη τους και να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Είναι απαραίτητο για τη διαχείριση του άγχους, την απόκτηση αυτοπεποίθησης και τις δεξιότητες αντιμετώπισης. Όσοι παλεύουν με το μετατραυματικό στρες συχνά βρίσκουν τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία χρήσιμη στον εντοπισμό καταστάσεων που προκαλούν στρεσογόνα επεισόδια.

Θεραπεία ομιλίας

Η θεραπεία ομιλίας είναι μια ατομική θεραπεία που βοηθά τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν προβλήματα μιλώντας ανοιχτά για αυτά. Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας προέρχονται από οικογενειακές καταστάσεις όπου δεν ενθαρρύνθηκαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, ειδικά όταν αυτά τα συναισθήματα ήταν αρνητικά.

Χρόνια κρατώντας τα προβλήματα μέσα μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, κατάθλιψη και άλλα θέματα. Η θεραπεία ομιλίας ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση μιλώντας με έναν επαγγελματία θεραπευτή που βοηθά τους ασθενείς να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα και να τα αντιμετωπίσουν με υγιείς τρόπους.

Διαχείριση Φαρμάκων

Είτε είστε σε ανάκαμψη από τη χρήση ουσιών είτε συμμετέχετε σε μια PHP για την κατάθλιψη, η διαχείριση φαρμάκων είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο της διαδικασίας θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της μερικής νοσηλείας, οι γιατροί και οι νοσηλευτές διασφαλίζουν ότι λαμβάνετε το φάρμακο που χρειάζεστε με την παρακολούθηση για να προσδιορίσετε εάν λειτουργεί για την κατάστασή σας.

Οικογενειακή Θεραπεία

Η οικογενειακή θεραπεία βοηθά τους ασθενείς και τις οικογένειες να επιδιορθώσουν τις σχέσεις και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι θεραπείας. Καθοδηγούμενοι από εξουσιοδοτημένους κλινικούς γιατρούς, τα μέλη της οικογένειας μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που προκαλούν διαφωνία. Μπορεί επίσης να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα την ψυχική υγεία και τη διαταραχή χρήσης ουσιών και πώς επηρεάζει τις οικογένειες.

Ομαδική Θεραπεία

Η ομαδική θεραπεία προσφέρει την ευκαιρία να μιλήσετε με συνομηλίκους για θέματα και ανησυχίες σε ένα ασφαλές και μη απειλητικό περιβάλλον. Είναι ένα ουσιαστικό μέρος της θεραπείας PHP.

Ένας επαγγελματίας ψυχικής υγείας θα ηγηθεί της δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ομαδικής θεραπείας και θα ενθαρρύνει τα μέλη να μοιραστούν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους. Ο θεραπευτής εξηγεί τους βασικούς κανόνες που κρατούν τις συνεδρίες με σεβασμό και τονίζει τη σημασία της εμπιστευτικότητας, ώστε κάθε μέλος να αισθάνεται άνετα να μοιράζεται τις συνεδρίες. Κατά τη διάρκεια της ομαδικής θεραπείας, τα μέλη συχνά βοηθούν το ένα το άλλο στην επίλυση προβλημάτων και κάνουν ανακαλύψεις για να μπορέσουν να προχωρήσουν στο ταξίδι θεραπείας.

Ψυχοεκπαιδευτικές Ομάδες

Ο σκοπός της ψυχοεκπαιδευτικής ομάδας είναι η εκπαίδευση και όχι η ομαδική θεραπεία. Τα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνουν την κατάχρηση ουσιών, τη διαχείριση του άγχους, την οικοδόμηση σχέσεων και την καλή διατροφή κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης.

Μερικά άτομα μπορεί να χρειάζονται καθοδήγηση για την εύρεση εργασίας ή την επιστροφή στο σχολείο, έτσι οι ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες μπορεί να παρέχουν ευκαιρίες για να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες αναζήτησης εργασίας και να εξερευνήσουν εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Οι ασθενείς μπορούν να εφαρμόσουν τις δεξιότητες που μαθαίνουν σε αυτές τις ομάδες στην καθημερινή τους ζωή μόλις ολοκληρώσουν την PHP.

Ζωή μετά τη μερική νοσηλεία

Μετασχηματισμοί Θεραπευτικό Κέντρο Πρόγραμμα Μερικής Νοσηλείας-ΥπΜόλις ολοκληρώσετε μια PHP, χρειάζεστε ένα σύστημα υποστήριξης που θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε το θεραπευτικό σας ταξίδι. Αυτό σημαίνει σύνδεση με ομάδες υποστήριξης κοινότητας και άλλα δίκτυα.

Ένα σχέδιο μετέπειτα φροντίδας είναι ζωτικής σημασίας για να σας βοηθήσει να είστε επιτυχημένοι μετά την ολοκλήρωση μιας PHP. Ένα παραδοσιακό πρόγραμμα θεραπείας εξωτερικών ασθενών μπορεί να είναι μια επιλογή μετέπειτα φροντίδας για να σας βοηθήσει να λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεστε για να παραμείνετε ψυχικά υγιείς ή να αποφύγετε την υποτροπή σε περίπτωση ανάρρωσης.

Πρόγραμμα Μερικής Νοσηλείας Κέντρου Μετασχηματισμών

Εάν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο μπορείτε να επωφεληθείτε από μια PHP, το Transformations Treatment Center παρέχει μια ευέλικτη και δομημένη επιλογή για τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Είτε παλεύετε με άγχος, κατάθλιψη ή εθισμό, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Μεταβαίνετε από την ενδονοσοκομειακή θεραπεία ψυχικής υγείας; Μπορεί να χρειαστείτε ένα πρόγραμμα που προσφέρει περισσότερη υποστήριξη από την εξωνοσοκομειακή θεραπεία. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 800-270-4315 και ένας από τους επαγγελματίες μας θα χαρεί να συζητήσει την κατάστασή σας και να σας δείξει πώς μπορεί να λειτουργήσει για εσάς το πρόγραμμα PHP για την ψυχική υγεία στο Transformations Treatment Center στο Delray Beach, FL.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar