Τι να φυτέψω κάτω από μια συκιά; 12 Φυτά συντροφιάς για το Σχ

0
Τι να φυτέψω κάτω από μια συκιά;  12 Φυτά συντροφιάς για το Σχ

Τα σύκα καλλιεργούνται εύκολα, ειδικά αν ζείτε σε ζεστή περιοχή. Το μόνο που χρειάζονται αυτά τα φυτά είναι λίγη φροντίδα, τους κατάλληλους συντρόφους και έναν τέλειο ζεστό καιρό. Είμαι βέβαιος ότι πιθανότατα έχετε ακούσει για φύτευση συντροφιάς και πριν από αυτό. Τι να φυτέψετε κάτω από μια συκιά είναι σημαντικό όταν μεγαλώνετε μια συκιά.

Τι είναι το Companion Planting;

Στη φύτευση συντροφιάς, δύο ή περισσότερα από δύο φυτά αναπτύσσονται μαζί. Αυτή η συσχέτιση υποτίθεται ότι είναι ευεργετική είτε για ένα φυτό είτε και για τα δύο φυτά. Η συκιά είναι ένα από τα φυτά που μπορούν να ωφεληθούν πολύ από τη φύτευση συντροφιάς.

Ωστόσο, όσο ωφέλιμη και αν είναι η φύτευση συντροφιάς, αν γίνει με λάθος τρόπο, μπορεί να είναι επιβλαβής για το φυτό. Δεν θέλετε τα φυτά να πολεμούν μεταξύ τους για θρεπτικά συστατικά και νερό. Κυρίως τα φυτά που έχουν περιορισμένες ρίζες φυτεύονται κοντά σε μια συκιά ως σύντροφοι.

Τι να φυτέψω κάτω από μια συκιά

Οφέλη από τη φύτευση Companion:

Ανάλογα με τις ανάγκες ορισμένων φυτών, τα φυτά συντροφιάς μπορούν να προσελκύσουν επικονιαστές για να βοηθήσουν στην αναπαραγωγή. Χτίζουν επίσης υγιές έδαφος για τον εαυτό τους και για άλλα φυτά. Μερικά φυτά συντροφιάς είναι χρήσιμα στην απώθηση εντόμων και παρασίτων.

Όσον αφορά τις συκιές, τα φυτά συντροφιάς μπορούν να αναπτυχθούν ακριβώς από κάτω τους. Αυτά τα φυτά βοηθούν τις συκιές να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και με τη βέλτιστη υγεία.

Φυτά συντροφιάς για συκιά:

1. Comfrey:

Comfrey

Η συκιά έχει ρηχές ρίζες. γι‘ αυτό δεν μπορεί να σκάψει βαθύτερα για νερό. Οι ρίζες του comfrey μπορούν να βοηθήσουν στο να ανέβει το νερό αρκετά ώστε η συκιά να επωφεληθεί από αυτό. Μερικά βακτήρια που είναι ωφέλιμα για το έδαφος επωφελούνται επίσης από αυτή τη συσχέτιση.

Εάν το χώμα σας είναι βαρύ άργιλο και θέλετε να το διορθώσετε, το Comfrey θα πρέπει να είναι το φυτό της επιλογής σας για αυτό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα αυτού του φυτού σε σάπια φύλλα και κομποστοποίηση. Και τα δύο αυτά πράγματα μπορούν να ωφελήσουν πολύ τα φυτά συκιάς σας.

Εάν χρησιμοποιήσετε αυτό το φυτό για αυτό το κομπόστ για συκιά, υπάρχει μεγάλο πλεονέκτημα. Το δέντρο σας μπορεί τελικά να λάβει τόση διατροφή που η συκιά σας μπορεί να επιβιώσει μόνη της πάνω της, χωρίς να χρειάζεται λιπάσματα.

Μερικοί κηπουροί φοβούνται το comfrey λόγω της επεμβατικής φύσης του. Για αυτό, συνιστάται να καλλιεργήσετε Russian Comfrey. Αυτή η ποικιλία είναι στείρα και δεν εισβάλλει στον κήπο σας.

2. Οδός:

Μετανιώνω

Το Rue είναι ευεργετικό για τους καρπούς των συκιών. Καλλιεργείται γύρω από το δέντρο για να απωθεί τα έντομα. Έντομα όπως τα ιαπωνικά σκαθάρια είναι θανατηφόρα για τους καρπούς της συκιάς. Έτσι, η καλλιέργεια Rue μπορεί να βοηθήσει το δέντρο να προστατεύσει τον καρπό του.

Εκτός από αυτό, η Rue και η Fig προέρχονται και οι δύο από την ίδια περιοχή. Έτσι, απαιτούν παρόμοιες περιβαλλοντικές συνθήκες για να ευδοκιμήσουν και είναι φυσικά συμβατά μεταξύ τους. Το Rue είναι επίσης ένα όμορφο φυτό για να αναπτυχθεί και μπορεί να κάνει τον κήπο σας ελκυστικό όταν είναι ανθισμένος.

Τα έντονα κίτρινα άνθη αυτού του φυτού είναι αισθητικά. Αυτά τα φυτά συνήθως καλλιεργούνται ως καλύμματα εδάφους σε περιοχές κοντά στη συκιά, ειδικά στη βάση του δέντρου.

3. Αγριολούλουδα:

Αστήρ

Λουλούδια όπως οι μαργαρίτες, οι παπαρούνες, το μωβ κωνοφόρα και το λούπινο, είναι μερικά από τα παραδείγματα αγριολούλουδων. Αυτά τα λουλούδια βοηθούν στην προσέλκυση επικονιαστών.

Κυρίως, τα σύκα είναι αυτο-γόνιμα, αλλά περιστασιακά μια μικρή βοήθεια από τους επικονιαστές δεν μπορεί να είναι κακή. Μην τα μεγαλώνετε κάτω από το κουβούκλιο της συκιάς, καθώς χρειάζονται πλήρη ήλιο για να αναπτυχθούν και να ανθίσουν.

Εκτός από την επικονιαστική τους δράση, τα λουλούδια είναι επίσης εξαιρετικά ελκυστικά. Είναι το ζωηρό τους χρώμα και τα ζουμερά άνθη τους που προσελκύουν τους επικονιαστές στην πρώτη θέση. Έτσι, ακόμα κι αν δεν έχετε συκιά κοντά, η καλλιέργεια ενός αγριολούλουδου θα πρέπει πάντα να είναι μια επιλογή.

4. Ροδόδενδρο:

Ροδοδάφνη

Τα ροδόδεντρα μπορούν να καλλιεργηθούν με τη συκιά λόγω της συμβατής φύσης τους. Δεδομένου ότι τα ριζικά συστήματα και των δύο φυτών είναι ρηχά, δεν είναι πιθανό να παλέψουν για νερό και θρεπτικά συστατικά.

Τα ροδόδεντρα πρέπει να φυτευτούν στη βόρεια πλευρά της συκιάς, ώστε να μην καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το δέντρο. Επειδή απαιτούν το φως του ήλιου για να ευδοκιμήσουν. Παράγουν επίσης όμορφα άνθη που συμπληρώνουν τον κήπο σας.

5. Φράουλες:

Φράουλες

Ένα από τα πιο συχνά καλλιεργούμενα φυτά συντροφιάς με σύκα είναι η φράουλα. Αυτά τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα και να εξαπλωθούν γρήγορα μέσα από τα μακριά αμπέλια τους. Προτιμώνται επίσης λόγω των απίστευτα ζουμερών μούρων τους.

Οι φράουλες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κάλυμμα εδάφους λόγω του μοτίβου ανάπτυξής τους. Η ίδια η φράουλα επωφελείται από τη σκιά που παρέχει η συκιά. Καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους, θα ελαχιστοποιήσουν και την ανάπτυξη των ζιζανίων.

6. Μέντα:

Μέντα

Παρόλο που η μέντα είναι ένα πολύ χρήσιμο βότανο, πολλοί κηπουροί φοβούνται να καλλιεργήσουν μέντα στο έδαφος λόγω της επεμβατικής της τάσης. Αυτός είναι ο λόγος που σας προτείνουμε επίσης να καλλιεργήσετε αυτό το φυτό σε δοχεία για να το διατηρήσετε περιορισμένο και να περιορίσετε την εξάπλωσή του.

Η μέντα χρησιμοποιείται για να προσελκύει ωφέλιμα έντομα και ζωύφια όπως οι μύγες και οι σφήκες. Αυτά τα έντομα λειτουργούν ως αρπακτικά και κρατούν τα επιβλαβή παράσιτα υπό έλεγχο.

7. Τσουκνίδες:

Τσουκνίδες

Οι τσουκνίδες θα δώσουν αμέσως μια άγρια ​​όψη στον κήπο σας. Έχουν επίσης την ίδια έλξη προς τα έντομα με τις μέντα. Έτσι, προσελκύουν όλους τους χρήσιμους επικονιαστές και έντομα όπως οι πεταλούδες και οι μέλισσες.

Εάν απειλείστε από αφίδες, τότε η τσουκνίδα είναι η λύση σας γιατί αυτό το φυτό κρατά τον πληθυσμό του υπό έλεγχο.

8. Κατιφές:

Κατιφές

Οι κατιφέδες είναι όμορφα φυτά ειδικά όταν είναι ανθισμένα. Έτσι μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στον κήπο σας ανεξάρτητα από συκιά. Ωστόσο, είναι επίσης σπουδαίοι στο να είναι φυτό συντροφιάς για τα σύκα και ευδοκιμούν στην παρέα τους. Αποφύγετε να τα μεγαλώσετε απευθείας κάτω από τον θόλο του δέντρου, καθώς τους αρέσει να δέχονται το φως του ήλιου.

Οι κατιφέδες έχουν μια μοναδική ιδιότητα να κρατούν μακριά τους νηματώδεις. Αυτό σημαίνει ότι τα σκουλήκια χελιού που μπορεί να βλάψουν τον κήπο σας θα κρατηθούν μακριά. Η ενθάρρυνση των μυκόρριζων μυκήτων αυξάνει τα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

9. Λεβάντα:

Λεβάντα

Ακριβώς όπως τα φυτά συκιάς, η λεβάντα είναι επίσης εγγενής στην περιοχή της Μεσογείου. Αυτό τους κάνει και τους δύο συνηθισμένους στις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες μεταξύ τους. Οι λεβάντες είναι επίσης εξαιρετικές στο να προσελκύουν επικονιαστές, οδηγώντας έτσι τελικά σε χαμηλότερα παράσιτα.

Η λεβάντα, λόγω της έντονης μυρωδιάς της, απωθεί τους ψύλλους, τα τσιμπούρια και τα φυτοφάγα ζώα όπως τα ελάφια. Διατηρώντας ένα φυτό λεβάντας στον κήπο σας θα διασφαλίσετε ότι όλα τα φυτά θα έχουν υψηλότερη απόδοση καρπού λόγω των επικονιαστών. Αυτό το αποτέλεσμα είναι επίσης αρκετά ορατό στα αυτογονιμοποιούμενα φυτά.

10. Δεντρολίβανο:

Δενδρολίβανο

Το δεντρολίβανο απαιτεί επίσης τις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες με τη συκιά. Το δεντρολίβανο χρησιμοποιείται επίσης για να κρατήσει χαμηλότερο τον πληθυσμό των παρασίτων. Εκτός από αυτό, το δεντρολίβανο συνήθως καλλιεργείται λόγω των γαστρονομικών πλεονεκτημάτων του ως βότανο.

Το δεντρολίβανο δεν απαιτεί πολύ νερό, επομένως αν παλεύετε με την ξηρασία, το δεντρολίβανο είναι το βότανο που πρέπει να καλλιεργήσετε. Δεδομένου ότι στο δεντρολίβανο αρέσει ο ήλιος, πρέπει να καλλιεργείται έξω από τον θόλο της συκιάς.

11. Χαμομήλι:

Χαμομήλι

Αν ψάχνετε για ένα φυτό συντροφιάς για τη συκιά σας που είναι επίσης εύκολο να αναπτυχθεί, τότε το χαμομήλι είναι ο τρόπος σας. Χρησιμοποιούνται επίσης για τον έλεγχο του αριθμού των θρεπτικών ουσιών του εδάφους, καθώς μπορούν να εξισορροπήσουν τα επίπεδα αζώτου.

Το χαμομήλι, λόγω της όμορφης άνθισής του, προσελκύει επικονιαστές και κρατά υπό έλεγχο τον πληθυσμό των παρασίτων. Επειδή στα φυτά του χαμομηλιού αρέσει να αναπτύσσονται σε μερική σκιά, απολαμβάνουν να καλλιεργούνται κάτω από τη συκιά.

12. Φασκόμηλο:

ΣΟΦΌΣ

Εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε φράουλες ως φυτό συνοδείας για τα σύκα σας, τότε το φασκόμηλο θα πρέπει επίσης να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το φασκόμηλο δεν ταιριάζει μόνο με τα σύκα, αλλά ταιριάζει εξαιρετικά και με τις φράουλες.

Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται επίσης για την προσέλκυση επικονιαστών και ενώ το κάνει αυτό, απωθεί επίσης παράσιτα όπως τα σαλιγκάρια και τα σκαθάρια. Το φασκόμηλο είναι επίσης πολύ δημοφιλές για τα μαγειρικά του πλεονεκτήματα ως βότανο. Τέλος, το φασκόμηλο είναι επίσης αρκετά ανθεκτικό στην ξηρασία.

Ποια φυτά να κρατήσετε μακριά από τα σύκα:

1. Μακριές ρίζες:

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η συκιά έχει ρηχό ριζικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φυτό με μακριές ρίζες μπορεί να τις προκαλέσει με διατροφή και νερό. Έτσι, αποφύγετε να φυτεύετε πατάτες, καρότα και άλλα φυτά με βαθιές ρίζες κοντά στη συκιά σας.

2. Φυτά νυχτολούλουδου:

Τα φυτά νυχτολούλουδου δεν καλλιεργούνται κοντά σε δέντρα που παρέχουν καρπούς. Αυτά τα φυτά περιλαμβάνουν ντομάτες, πιπεριές και άλλα. Εάν μεγαλώσει κοντά στη συκιά σας, μπορεί να εκτεθεί σε ασθένειες.

Συμπέρασμα:

Η φύτευση συντροφιάς έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά έναν κήπο. Ωστόσο, εάν γίνουν με λάθος τρόπο, μπορεί να είναι καταστροφικές και για τα δύο φυτά. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε μια λίστα με φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν ως φυτά συντροφιάς για μια συκιά. Έχουμε αναφέρει και μερικά από τα φυτά που δεν ταιριάζουν καλά με τις συκιές.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar