Το καλύτερο φως για τον Πόθο! Εκπληκτικές συμβουλές για τις ανάγκες του Pothos Light

0
Το καλύτερο φως για τον Πόθο!  Εκπληκτικές συμβουλές για τις ανάγκες του Pothos Light

Όταν μεγαλώνει κανείς ένα pothos, δεν ανησυχεί πολύ. Αυτό συμβαίνει γιατί τα πόθος φημίζονται για την σχεδόν άφθαρτη φύση τους. Τα φυτά είναι χαμηλής συντήρησης και επιβιώνουν με ελάχιστη φροντίδα.

Ο Πόθος είναι ένα από τα διάσημα φυτά εσωτερικού χώρου που καλλιεργείται σχεδόν σε όλα τα σπίτια. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε το καλύτερο φως για το πόθο. Τα Pothos θεωρούνται ως ευκολοδιάβατα φυτά. Απαιτούν χαμηλή φροντίδα και συχνά συνιστώνται σε αρχάριους.

Αυτά τα φυτά δεν απαιτούν τεράστιες ποσότητες νερού ή ηλιακού φωτός. Ο Πόθος μπορεί να ευδοκιμήσει καλά και σε έδαφος φτωχό σε θρεπτικά συστατικά. Λόγω της ανθεκτικής φύσης τους, προτιμώνται από πολλούς ανθρώπους ως φυτά εσωτερικού χώρου.

Φως για πόθο

Τι είναι ο Πόθος;

Το Epipremnum aureum, γενικά γνωστό ως pothos, είναι ένα αειθαλές φυτό. Το φυτό δεν ανθίζει και δεν καλλιεργείται για την ανθοφορία του αλλά για το φύλλωμά του. Το φύλλωμα αυτού του φυτού είναι μοναδικό σε υφή, μέγεθος και χρώμα.

Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα με χρυσές κηλίδες ή ραβδώσεις. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του πόθο είναι η ικανότητά τους να επιβιώνουν σε εξαιρετικά σκληρές συνθήκες.

Τα φυτά μπορούν να παραμείνουν σε πλήρη σκιά, ακόμα κι αν τα πάνε καλύτερα σε μερικό ή έμμεσο φως από ό,τι στο πλήρες ηλιακό φως. Το φυτό απαιτεί λίγο νερό και μπορεί ακόμη και να παρουσιάσει άγχος όταν υπερποτίζεται.

Το φυτό είναι ένα αμπέλι με πολύ χαμηλή συντήρηση και συχνά είναι άφθαρτο λόγω της ανοχής του στην παραμέληση. Το φύλλωμα είναι κέρινο στη φύση και τόσο καλά συντηρημένο που μερικές φορές θυμίζει τεχνητό φυτό.

Φως για το φυτό Pothos:

Το τέλειο φως για το pothos είναι το έντονο, έμμεσο ηλιακό φως. Αυτό θα τους επιτρέψει να ευδοκιμήσουν, να αναπτυχθούν και να αναρριχηθούν. Τα Pothos είναι αρκετά προσαρμόσιμα και μπορούν επίσης να προσαρμοστούν σε χαμηλά επίπεδα φωτός.

Μερικές φορές, τα πόθο ευδοκιμούν ακόμη και σε πολλή σκιά. Ωστόσο, δεν συνιστώ να τοποθετείτε το φυτό σας σε μέρη που δεν λαμβάνουν καθόλου φως.

Ορισμένες ποικιλίες του φυτού pothos απαιτούν περισσότερο ηλιακό φως από τις άλλες. Πρέπει να ξέρετε ποια ποικιλία έχετε. Ένας απλός εμπειρικός κανόνας είναι να κοιτάξετε το χρώμα του pothos σας.

Εάν το pothos σας έχει σκούρα πράσινα φύλλα, θα τα πάει καλά σε σκιερά ή μερικώς σκιερά μέρη. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πράσινα φύλλα είναι γεμάτα με χλωροφύλλη και το φυτό δεν θα υποφέρει λόγω των χαμηλών επιπέδων φωτός.

Σε αντίθεση με αυτό, οι ποικιλόμορφες ποικιλίες έχουν λιγότερο πράσινο χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν χαμηλές ποσότητες χλωροφύλλης που τους καθιστά δύσκολο να επιβιώσουν σε χαμηλά επίπεδα φωτός.

Πόσο φως χρειάζεται ο Pothos;

 Πόσο φως χρειάζεται ο Pothos;

Λίγες ώρες φωτεινού, έμμεσου ηλιακού φωτός καθημερινά μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις φωτός του pothos. Το πολύ φως μπορεί να είναι τόσο καταστροφικό για το φυτό όσο και το πολύ λίγο φως.

Τα σημάδια μπορεί μερικές φορές να προκαλούν σύγχυση. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε πώς τα σημάδια του υπερβολικού φωτός για το pothos, καθώς και του πολύ λίγου ηλιακού φωτός για το pothos.

Πολύ λίγο φως στον Πόθο:

Σε περίπτωση που το φυτό pothos τοποθετηθεί σε πολύ λίγο φως, το φυτό θα λιμοκτονήσει για φως και δεν θα έχει αρκετή ενέργεια για να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέου φυλλώματος. Η υγεία του φυτού θα μειωθεί και μπορεί να αποβεί ακόμη και θανατηφόρα για το φυτό εάν δεν μετακινηθεί σε περισσότερο φως.

Ασθένειες:

Το πολύ λίγο φως θα δυσκολέψει επίσης το φυτό να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει νερό, επομένως μπορεί να εκθέσει το φυτό σε μύκητες, παράσιτα και άλλα θέματα που σχετίζονται με το υπερβολικό πότισμα. Εάν οι ρίζες του φυτού είναι συνεχώς βυθισμένες στο νερό, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε σήψη των ριζών.

Leggy Pothos:

Ένα leggy φυτό pothos είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια του πολύ λίγου ηλιακού φωτός. Το ποδαράκι μπορεί να αναγνωριστεί ως στέλεχος με πολύ λίγα φύλλα. Το φυτό θα φαίνεται άδειο και θα έχει ανομοιόμορφη ανάπτυξη προς την κατεύθυνση του ηλιακού φωτός.

Έχουμε ένα άρθρο σχετικά με ένα leggy pothos φυτό που πρέπει να διαβάσετε για τους κηπουρούς pothos. Θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα αίτια και τις θεραπείες ενός φυτού leggy pothos, μαζί με γρήγορες διορθώσεις.

Κιτρίνισμα των φύλλων:

Το κιτρίνισμα των φύλλων του pothos είναι ένα άλλο σημάδι ότι το φυτό δεν δέχεται αρκετό ηλιακό φως. Εκτός από το κιτρίνισμα, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε καφέ κηλίδες στα φύλλα.

Έχουμε ένα ξεχωριστό άρθρο για το κιτρίνισμα των φύλλων του φυτού pothos. Οι αιτίες του και πώς να το διορθώσετε μόνιμα. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να διαβάσετε το άρθρο.

Κιτρίνισμα των Φύλλων

Πάρα πολύ φως στον Πόθο:

Σε περίπτωση που το φυτό πόθος τοποθετηθεί σε σημείο όπου δέχεται υπερβολικό ηλιακό φως, το φυτό θα πιεστεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πόθος ανήκουν στις τροπικές περιοχές και συνήθως καλλιεργούνται κάτω από τον θόλο μεγάλων δέντρων.

Στο φυσικό του περιβάλλον, το φυτό δεν παίρνει αρκετό ηλιακό φως. Έτσι, τα φύλλα του pothos είναι ευαίσθητα και μπορούν να καούν όταν τοποθετηθούν σε άμεσο, έντονο ηλιακό φως. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι πόθος δέχονται υπερβολικό ηλιακό φως.

1. Ζαρωμένα ή κατσαρά φύλλα:

Τα τσαλακωμένα φύλλα ή το κατσάρωμα των φύλλων του φυτού είναι σημάδι ότι το φυτό διατηρείται σε πολύ ηλιακό φως. Αυτό πιθανότατα θα ακολουθήσει κάψιμο των φύλλων.

Έτσι, μόλις παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του πόθου ζαρώνουν ή κατσαρώνουν, σας συνιστώ να αξιολογήσετε αμέσως τις συνθήκες φωτός τους.

2. Ξηρό έδαφος:

Το ξηρό χώμα είναι ένα άλλο σημάδι ότι το φως στο pothos είναι πολύ επιθετικό. Οδηγεί σε αφυδάτωση του φυτού και ξηρότητα του εδάφους.

Στους Πόθους αρέσει να διατηρούνται σε υγρό έδαφος, επομένως όταν το χώμα στεγνώνει πολύ, το φυτό υποποτίζεται επίσης. Το ξηρό έδαφος συνοδεύεται συνήθως από θερμά φυτά. Εάν η επιφάνεια του φυτού σας είναι ζεστή, μάλλον είναι σημάδι ότι πρέπει να απομακρύνετε το φυτό από το φως.

Τεχνητό φως για Πόθος:

Ευτυχώς για πολλούς κηπουρούς, το τεχνητό φως είναι κατάλληλο για πόθο. Πολλοί άνθρωποι καλλιεργούν το πόθο σε γραφεία, σπίτια, ακόμη και μπάνια.

Αυτό είναι δυνατό μόνο επειδή το τεχνητό φως κάνει το κόλπο με το pothos. Το φυτό μένει χαρούμενο και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ωστόσο, πρέπει να σβήνετε τα φώτα τη νύχτα.

Πολλοί κηπουροί κάνουν το λάθος να μην δίνουν στο φυτό επαρκή περίοδο ανάπαυσης. Αυτό μπορεί να εξαντλήσει υπερβολικά το φυτό.

Σωλήνες φθορισμού για γλάστρες:

Σωλήνες φθορισμού για γλάστρες

Οι σωλήνες φθορισμού είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε το pothos σας χαρούμενο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο καθώς αυτά τα φυτά δεν είναι αρκετά ιδιότροπα και τα πάνε καλά σε απλό τεχνητό φως.

Σε περίπτωση που σας αρέσει να εισαγάγετε έναν σωλήνα φθορισμού για pothos, ένας ψυχρός λευκός σωλήνας φθορισμού ή πλήρους φάσματος λειτουργεί καλύτερα. Τα κηπευτικά φώτα φέρουν επίσης σωλήνες φθορισμού και είναι καλά για πόθο.

Μετρητής Lux για Πόθος:

Σε περίπτωση που είστε ένας από εκείνους τους κηπουρούς που θέλουν τα πάντα να είναι ακριβή, μπορείτε πάντα να μετρήσετε το φως χρησιμοποιώντας ένα μετρητή lux.

Τα βέλτιστα επίπεδα φωτός είναι από 5000 έως 21.500 lux φωτός. Το φυτό θα πρέπει να μπορεί να δέχεται φως για περίπου 12 ώρες κάθε μέρα.

Καλύτερο παράθυρο για Πόθος:

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα pothos κάνουν καλά όταν διατηρούνται σε έμμεσο, έντονο ηλιακό φως. Αυτό σημαίνει ότι ένα σημείο κοντά σε ένα παράθυρο που βλέπει στα ανατολικά είναι η ιδανική κατάσταση για αυτούς.

Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε το φυτό κοντά σε ένα παράθυρο που βλέπει βόρεια. Εδώ θα λάβει λίγο λιγότερο φως, αλλά πιθανότατα δεν θα βλάψει το φυτό.

Ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό και ένα παράθυρο με δυτικό προσανατολισμό μπορεί να είναι λίγο πολύ φωτεινό για το φυτό. Εδώ, το φυτό θα εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως για πολλές ώρες κάθε μέρα. Δεν θα συστήσω την καλλιέργεια του φυτού σε αυτό το σενάριο.

Pothos Γενική Φροντίδα:

Ο Πόθος δεν χρειάζεται πολύ νερό. Συνιστώ να ελέγχετε το έδαφος πριν από κάθε πότισμα και να ποτίζετε μόνο εάν τα πάνω μερικά εκατοστά του εδάφους του φυτού είναι στεγνά στην αφή.

Ως τροπικό φυτό, το πόθος απαιτεί υψηλή υγρασία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πολλοί το καλλιεργούν στα μπάνια τους όπου η υγρασία είναι ήδη υψηλή.

Τα Pothos απαιτούν θερμές θερμοκρασίες, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα κατά την καλλιέργεια ενός φυτού σε εσωτερικούς χώρους. Δεν θα συστήσω την καλλιέργεια του φυτού σε εξωτερικούς χώρους εάν ζείτε σε μέρος όπου θα εκτεθούν στο κρύο.

Όντας ορειβάτης και έχοντας γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, τα pothos απαιτούν λίγο κλάδεμα και κούρεμα για να παραμείνουν σε φόρμα. Εάν δεν συντηρηθεί, θα έχετε ένα πολύ μεγάλο φυτό που αναπτύσσεται άνισα.

Συμπέρασμα:

Το φως για το pothos είναι μια φυσική απαίτηση. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για τη φροντίδα των πόρων τους, καθώς είναι εύκολο στη φροντίδα και φυτά χαμηλής συντήρησης. 12 έως 14 ώρες λαμπερού, έμμεσου ηλιακού φωτός είναι τέλειο για το φυτό σας. Σε περίπτωση που το pothos σας δέχεται πολύ λίγο ή πολύ ηλιακό φως, θα εμφανίσει μια σειρά από σημάδια.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar