Φυτά που δεν χρειάζονται τρύπες αποστράγγισης 2022

0
Φυτά που δεν χρειάζονται τρύπες αποστράγγισης 2022

Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται στράγγιση; Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, όπως και οι συγγενείς τους σε εξωτερικούς χώρους, χρειάζονται στοιχεία αποστράγγισης στο έδαφος και τις γλάστρες (προσοχή στα φυτά που δεν χρειάζονται αποστράγγιση).

Όταν καλλιεργείτε φυτά οπουδήποτε, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι θέλετε υγρό χώμα, όχι υγρό. Το υγρό έδαφος εμποδίζει την ανάπτυξη των φυτών και τελικά τα σκοτώνει.

Επομένως, η αποστράγγιση είναι πολύ σημαντική για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Επειδή συχνά εκτίθεται σε έμμεσο φως και όχι σε άμεσο ηλιακό φως, η υπερβολική υγρασία δεν εξατμίζεται όπως συμβαίνει σε εξωτερικούς χώρους.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία καλής αποστράγγισης είναι το δοχείο του φυτού.

Ορισμένες γλάστρες έχουν πολλαπλές τρύπες στο κάτω μέρος και άλλες έχουν μια ενιαία οπή αποστράγγισης για την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού μετά το πότισμα.

Οι τρύπες αποστράγγισης σε γλάστρες διατηρούν τις ρίζες των φυτών υγιείς και αποτρέπουν την έκθεσή τους σε υπερβολικό νερό. Πολλά ανεπιθύμητα πράγματα μπορούν να συμβούν όταν μαζεύεται νερό στον πάτο μιας γλάστρας. Τα φυτά σας μπορεί να πνιγούν.

Το πολύ νερό είναι εξίσου κακό με το πολύ λίγο νερό. Ακόμα και τα τροπικά φυτά που αγαπούν το νερό έχουν τα όριά τους. Το πολύ νερό εμποδίζει την επαρκή οξυγόνωση και τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών.

σήψη ρίζας. Η σήψη των ριζών είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί στα φυτά σας. Είναι η δύσοσμη, θλιβερή διαδικασία της σήψης των ριζών των φυτών στον υγρό, σκοτεινό πάτο της γλάστρας. . Μπορείτε να αποφύγετε την ακαταστασία

και ακριβείς μετρήσεις ποτίσματος επιλέγοντας φυτά που δεν απαιτούν πολλές αποστραγγίσεις.

αποχέτευση 1

11 φυτά που δεν χρειάζονται τρύπες αποστράγγισης

Μπορείτε να αποφύγετε τον πονοκέφαλο του υπερβολικού ποτίσματος των αγαπημένων σας φυτών και να επιλέξετε φυτά που δεν σας πειράζει λίγο επιπλέον νερό. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά φυτά που τα πάνε καλά χωρίς τρύπες αποστράγγισης στις γλάστρες τους. Αυτά τα φυτά έχουν δύο κοινά σημεία:

Περιβαλλοντας ΧΩΡΟΣ. Τα φυτά σε πολύ υγρά ή πολύ ξηρά περιβάλλοντα συνήθως δεν χρειάζονται αποστράγγιση. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε υγρά περιβάλλοντα απαιτούν περισσότερο νερό από άλλα φυτά και επομένως είναι πιο ανθεκτικά. Τα φυτά σε ξηρά περιβάλλοντα χρησιμοποιούν λίγο νερό και ποτίζονται σπάνια, επομένως δεν χρειάζονται τρύπες αποστράγγισης.

Ριζικό σύστημα.

Εάν τα φυτά έχουν ρίζες και όχι βαθύτερο ριζικό σύστημα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αποστράγγιση, εφόσον τοποθετούνται σωστά σε γλάστρες. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός στρώματος από χαλίκι ή πέτρες στον πάτο της γλάστρας και αυτό σημαίνει την τοποθέτηση καλά στραγγιζόμενου εδάφους πάνω από αυτό. Τώρα ας μιλήσουμε για συγκεκριμένα φυτά που ταιριάζουν σε αυτές τις κατηγορίες.

  • Φυτό αντίστροφης αράχνης
  • Φυτό αράχνης „Ανεστραμμένο“
  • Φυτό αράχνης της Χαβάης
  • Φυτό αράχνης „Hawaiian“
  • Φυτό αράχνης Bonnie
  • Φυτό αράχνης Bonnie διαφοροποιημένο

Φυτό αράχνης (Chlorophytum comosum)

Τα φυτά αράχνης είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα φυτών που δεν χρειάζονται αποστράγγιση. Τα φυτά αράχνη είναι ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου, που χαρακτηρίζονται από μακριά φύλλα και απίστευτα γρήγορη ανάπτυξη.

Με καταγωγή από τροπικές περιοχές της Αφρικής με μεγάλες ποσότητες νερού και έμμεσο ηλιακό φως, τα φυτά αράχνη είναι μάστορες στην ανάκαμψη από τις ζημιές στο νερό! Τα φυτά αράχνης είναι εξαιρετικά για αρχάριους και επαγγελματίες.

Ιδανικό Κλίμα: Ζεστό, υγρό περιβάλλον με έμμεσο ηλιακό φως

Απαιτήσεις σε νερό: Ποτίστε μία φορά την εβδομάδα ή όταν το πάνω μέρος του 50% του εδάφους είναι στεγνό. Η Δράκαινα δεν απαιτεί αποστράγγιση

Φυτό φιδιού (Dracaena trifasciata)

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες dracaena, όλες από τις οποίες είναι πολύ ανθεκτικές στο νερό. Τα φυτά φιδιού δεν χρειάζονται αποστράγγιση, χάρη στο ριζικό τους σύστημα και το ιδανικό περιβάλλον. Είναι επίσης τροπικά φυτά. Εννοώ, έχουμε συνηθίσει να κάνουμε ντους στη βροχή και να κάνουμε παρέα σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα. Τα φυτά φιδιού αναπτύσσονται σε εσωτερικούς χώρους και μην σας πειράζει κλειστές γλάστρες.

Ιδανικό Κλίμα: Ζεστό, υγρό περιβάλλον με έμμεσο ηλιακό φως

Απαιτήσεις σε νερό: Ποτίστε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες ή όταν το έδαφος έχει στεγνώσει τελείως.

  φυτά που δεν χρειάζονται τρύπες αποστράγγισης

Φυτό ανανά (Ananas comosus)

Ναι, είναι εργοστάσιο ανανά! Τα φυτά ανανά μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους χωρίς τρύπες αποστράγγισης. Αν και ο ανανάς είναι ένα τροπικό φυτό, προτιμά το άμεσο ηλιακό φως από τα σκιερά περιβάλλοντα που θυμίζουν ζούγκλα. Τα φύλλα είναι σκληρά και ξηρά και δεν χρειάζονται πολύ νερό.

Ιδανικό Κλίμα: Ζεστό, υγρό περιβάλλον με άμεσο ηλιακό φως

Ανάγκες σε νερό: Ποτίστε όταν η κορυφή του εδάφους είναι εντελώς στεγνή

Πόθος (Epipremnum aureum)

Τα φυτά Pothos, επίσης γνωστά ως κισσός του διαβόλου, είναι γνωστό ότι αναπτύσσονται άφθονα (σε περίσσεια) στη φύση. Σωστά, είναι ανθεκτικά (όπως ο κισσός) και δεν τους πειράζει να κάνετε μπάνιο κατά διαστήματα. πάρτε θρεπτικά συστατικά από Επομένως, εάν καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να ψεκαστεί. Ιδανικό κλίμα: ζεστές θερμοκρασίες με πολύ υψηλή υγρασία

Απαιτήσεις σε νερό: Θαμπώστε τα φυτά μία φορά την εβδομάδα τους θερμότερους μήνες και κάθε δύο εβδομάδες τους ψυχρότερους μήνες.

Κινεζικό αειθαλές (Aglaonema commutatum)

Αυτή η αειθαλής ποικιλία δεν έχει βελόνες! Το Aglaonema έχει όμορφα μακρόστενα φύλλα που θυμίζουν calathea και κυκλοφορεί σε ποικιλία χρωμάτων. Το Periwinkle αναπτύσσεται σε υγρές περιοχές όπου το έδαφος είναι συνεχώς κορεσμένο με νερό. Οι ρίζες αυτού του όμορφου φυτού είναι ανθεκτικές στη σήψη των ριζών και τα φύλλα ποικίλλουν από πράσινο σε ασημί έως κόκκινες αποχρώσεις.

Ιδανικό Κλίμα: Ζεστό, υγρό περιβάλλον με έμμεσο ηλιακό φως

Απαιτήσεις σε νερό: Ποτίστε μία φορά την εβδομάδα ή όταν το έδαφος είναι στεγνό.

Φυτό Schefflera (Schefflera arboricola)

Πιθανότατα γνωρίζετε το φυτό Schefflera με το κοινό του όνομα. δέντρο ομπρέλα. Αυτοί είναι άλλοι μεγάλοι υποψήφιοι για γλάστρες στο χέρι (αυτές χωρίς τρύπες αποστράγγισης). Στην άγρια ​​φύση, αυτά βρίσκονται σε τροπικά περιβάλλοντα με άμεσο ηλιακό φως. Όταν καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να φτάσει σε ύψος 60 ποδιών ή περισσότερο.

Σε εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να φυτέψετε ένα δέντρο ομπρέλας ύψους έως και 3 μέτρων σε μια κατάλληλη γλάστρα. Ιδανικό Κλίμα: Ζεστές, υγρές συνθήκες με άμεσο ηλιακό φως, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί σε σκιά Απαιτήσεις σε νερό: Ποτίστε μία φορά την εβδομάδα ή όταν το έδαφος είναι στεγνό.

Φυτό Cordyline (θαμνώδης Cordyline)

Τα φυτά Cordyline μπορούν να αναγνωριστούν από το φούξια έως το βυσσινί ψεκασμό φύλλων τους. Το Cordyline είναι εγγενές στη Χαβάη και συχνά αναφέρεται ως το φυτό Ti της Χαβάης. Μπορεί να μοιάζει με ντίβα, αλλά δεν είναι και τόσο απαιτητική! Οι γλάστρες Ti δεν χρειάζονται τρύπες αποστράγγισης, αλλά για να διατηρήσετε αυτό το φυτό χαρούμενο, βρείτε λίγο χοντρό, καλά στραγγιζόμενο χώμα. Τα φυτά Ti στην πραγματικότητα προτιμούν το υγρό χώμα, οπότε απλά ποτίστε τα και αφήστε τα ήσυχα.

Ιδανικό Κλίμα: Ζεστό, υγρό περιβάλλον με έμμεσο ηλιακό φως και καλά στραγγιζόμενο έδαφος

Ανάγκες σε υγρασία: Διατηρήστε το έδαφος υγρό χωρίς να το αφήσετε να στεγνώσει

Lougheed (Equisetum hyemale)

Ίσως έχετε δει αλογοουρές να αναπτύσσονται κατά μήκος των όχθεων ποταμών και άλλων υγροτόπων. Μοιάζει με μπαμπού, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα είδος φτέρης. Αυτές οι ξυλώδεις φτέρες μπορούν να πιουν όσο νερό μπορείτε να δώσετε!

Ιδανικό κλίμα: υψηλή υγρασία, όλα τα εύρη θερμοκρασιών, χωρίς άμεσο ηλιακό φως

Απαιτήσεις σε νερό: Ποτίστε μια φορά την εβδομάδα και μην στεγνώσει το έδαφος.

παχύφυτα (Διάφορα)

Τα παχύφυτα είναι τα καλύτερα φυτά για το κλίμα του σπιτιού σας. Τα περισσότερα είδη παχύφυτων έχουν σαρκώδη φύλλα που μπορούν να διατηρήσουν την υγρασία κατά τη διάρκεια της ξηρασίας (ακόμα και στις διακοπές) και είναι πολύ δημοφιλή για αυτόν τον λόγο. Μπορείτε να βρείτε ανθισμένα παχύφυτα όπως το squirt που καρδιάζει παραπάνω.

Για να μην αναφέρουμε τις ατελείωτες δυνατότητες χρωμάτων, σχημάτων, υφών και σχημάτων φύλλων. Τα μίνι παχύφυτα και μοσχεύματα είναι δημοφιλή συλλεκτικά, ενώ τα μεγαλύτερα παχύφυτα προσθέτουν χαρακτήρα στο χώρο διαβίωσής σας.

Αν δυσκολεύεστε να κρατήσετε τα φυτά σας ζωντανά, σκεφτείτε να πάρετε ένα παχύφυτο, όπως ένα από την οικογένεια των κάκτων. Απαιτούν λίγη αποστράγγιση και λειτουργούν καλά σε εσωτερικούς χώρους (απλώς μην υπερποτίζετε).

Ιδανικό κλίμα: δοχείο γεμάτο με πετρώδες ή καλά στραγγιζόμενο έδαφος, άμεσο ηλιακό φως, χαμηλή υγρασία

Το νερό χρειάζεται ελάχιστο πότισμα κάθε 14-21 ημέρες για να αποφύγετε το στάσιμο νερό.

Πουλί του Παραδείσου (Strelitzia reginae)

Αν ψάχνετε για ανθοφόρα φυτά, ίσως μπείτε στον πειρασμό να σκεφτείτε το Birds of Paradise (ναι, είναι πραγματικά φυτό! Δεν χρειάζεστε σπόρους πουλιών). Εγγενές στη νότια και κεντρική Αφρική, το πουλί του παραδείσου έχει σκούρα πράσινα φύλλα με πορτοκαλί, μπλε και ροζ άνθη που μοιάζουν με κεφάλι πουλιού. Λόγω του ρηχού και ισχυρού ριζικού του συστήματος, απαιτεί πολύ λίγο χώμα για να αναπτυχθεί. Η τοποθέτηση αυτού του ευγενούς φυτού σε μια βαθιά γλάστρα χωρίς τρύπες αποστράγγισης θα εμβαθύνει την παιδική πισίνα της ρίζας και θα την προστατεύσει από τη σήψη των ριζών.

Ιδανικό κλίμα: Ζεστά, υγρά περιβάλλοντα με λοξό ήπιο

Ανάγκες σε νερό: Ποτίστε το συντομότερο μια εβδομάδα, επιτρέποντας στο έδαφος να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα

Φυτό Dumbcane (Dieffenbachia seguine)

Το φυτό αλμυρό ζαχαροκάλαμο είναι η τελευταία όχι και τόσο εκλεκτή συμβουλή μας για ένα φυτό που ευδοκιμεί χωρίς τρύπες αποστράγγισης. Το Dumbcane ευδοκιμεί σε λοξές ήπιες καταστάσεις και υπερβολική υγρασία, καθιστώντας το καθαρό για να διατηρείται ζωντανό το χαζό φυτό ζαχαροκάλαμου σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό περιβάλλον, που αποτελείται από χώρους εργασίας και δωμάτια με ελάχιστο ηλιακό φως.

Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα, από σμαραγδί άπειρα μέχρι κιτροκίτρινο και λευκό περλέ. Αν ψάχνετε για ένα φυτό που απαιτεί ελάχιστη έως καθόλου συντήρηση και ναι – απαιτούνται 0 τρύπες αποστράγγισης – αυτή είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Ιδανικό κλίμα: Ζεστό, με υπερβολική υγρασία, κάνει ωραία σε λίγο έως καθόλου ήπιο, τόσο όμορφα

Ανάγκες σε νερό: Το έδαφος πρέπει να αποθηκεύεται υγρό και να ποτίζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά φυτά που δεν θέλουν τρύπες αποστράγγισης!

Το πλεονέκτημα της επιλογής φυτών που δεν έχουν σκέψεις να κάθονται σε ένα κομμάτι νερό είναι ότι συνήθως δεν συντηρούνται σε μεγαλύτερες προσεγγίσεις.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar