Χάντικαπ γκολφ | Οι Μύθοι

1
Χάντικαπ γκολφ |  Οι Μύθοι

Η αλήθεια για τα χάντικαπ του γκολφ

Το 2018, πριν καθιερωθεί το νέο Παγκόσμιο Σύστημα Αναπηρίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα για παίκτες γκολφ στο Twitter οι οποίοι ανέφεραν ότι περίμεναν τα ακόλουθα σκορ όταν έπαιξαν:

  • Το 50% των αγωνιστικών γύρων να είναι πάνω από την παλιά νεκρή ζώνη
  • Το 25% των αγωνιστικών γύρων να είναι στην παλιά νεκρή ζώνη
  • Το 25% των αγωνιστικών γύρων να είναι κάτω από το χάντικαπ

Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του γκολφ πιστεύουν ότι 2 στους 4 γύρους, περιμένουν έναν κακό γύρο και αναμένουν ότι το χάντικαπ τους θα ανέβει. Εν τω μεταξύ, περιμένουν το χάντικαπ τους να κόβεται μία φορά σε κάθε 4 γύρους που παίζονται.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους παλιούς κανόνες Χάντικαπ CONGU, θα είχατε μείωση χάντικαπ από τον Γραμματέα του Ομίλου σας, για εξαιρετική βαθμολογία (ESR) παίζοντας συνεχώς με το χάντικαπ σας ή καλύτερα.

π.χ. εάν σκοράρετε μεταξύ 35 και 39 πόντους τακτικά, με τον περιστασιακό «εξαιρετικό» γύρο πάνω από 40 πόντους μία ή δύο φορές το χρόνο, τότε είναι πολύ πιθανό το Χάντικαπ σας να είναι λάθος. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να παίζετε ΜΟΝΟ με το χάντικαπ σας τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, προσωπικά, είμαι χαρούμενος αν πετύχω 30 πόντους σε έναν γύρο, καθώς αυτό είναι αξιόλογο γκολφ με οποιοδήποτε πρότυπο. Απλά κοιτάξτε τους επαγγελματίες παίκτες γκολφ και πώς σκοράρουν.

Κατά μέσο όρο, οι επαγγελματίες του γκολφ σκοράρουν από -8 under έως +8 πάνω από το Par κάθε γύρο που παίζουν. Αν συμβεί αυτό, ακόμη και με το εξαιρετικό επίπεδο γκολφ τους, γιατί να περιμένουμε ότι ο μέσος γύρος μας θα είναι καλύτερος;

Σύμφωνα με το παλιό σύστημα CONGU, το χάντικαπ ενός παίκτη ήταν το αγωνιστικό του χάντικαπ, ανεξάρτητα από τη δυσκολία του μαθήματος ή από ποια μπλουζάκια έπαιζαν.

Ένας παίκτης που παίζει τακτικά σε μια εύκολη διαδρομή, συχνά θα θεωρούσε δύσκολο να παίξει μια πιο δύσκολη διαδρομή και σίγουρα θα έπαιζε πολύ κάτω από το χάντικαπ του. Και αντίστροφα, για τους παίκτες που παίζουν τακτικά μια δύσκολη διαδρομή, θα σκοράρουν πάντα καλύτερα σε μια εύκολη διαδρομή.

Εδώ είναι πιο δίκαιο το νέο World Handicap System.

Ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος για να λάβουν τα κυβερνητικά όργανα Βαθμολογία κλίσης και πορείας των μαθημάτων σωστά, γι‘ αυτό παρακαλούμε να είστε υπομονετικοί με τις εξουσίες που υπάρχουν. Θα χρειαστεί επίσης χρόνος για να βρουν οι παίκτες το μυαλό τους γύρω από το νέο τους Χάντικαπ WHS, τον μέσο όρο των 8 καλύτερων γύρων τους, από τους τελευταίους 20 γύρους που έπαιξαν.

Τι έμαθα χρησιμοποιώντας το νέο World Handicap System (WHS)

Έχοντας χρησιμοποιήσει το WHS τώρα από τον Νοέμβριο του 2019, πιστεύω ότι είναι μια πιο αληθινή αντανάκλαση της ικανότητας ενός παίκτη. Αρχικά, ο νέος μου δείκτης χάντικαπ καθορίστηκε στις 11,4, παίζοντας στο κλαμπ μου που έχει κλίση 128.

Επειδή το γκολφ μου δεν ήταν τόσο καλό εκείνη τη στιγμή, αυτό σήμαινε ότι έπαιζα με 13.0. Αυτό σύντομα ανέβηκε σε δείκτη 15,0, όταν έλαβα 17,0 εγκεφαλικά επεισόδια στο κλαμπ μου. Αλλά όταν το γκολφ μου βελτιώθηκε και άρχισα να σκοράρω καλύτερα, σύντομα επέστρεψα ξανά σε δείκτη 13,0.

Αυτό δεν θα ήταν δυνατό με το παλιό σύστημα. Ομοίως, τώρα απολαμβάνω να παίζω δύσκολα μαθήματα καθώς παθαίνω περισσότερα εγκεφαλικά.

Προσοχή όμως, αν παίξετε σε μια διαδρομή με χαμηλή κλίση, μπορεί να χάσετε σουτ. Αυτό συνέβη σε μένα πρόσφατα όταν έπαιξα μια διαδρομή που είχε κλίση 113. Να είστε σίγουροι, το WHS λειτουργεί, IF οι παίκτες βάζουν τα χαρτιά τους, συμπεριλαμβανομένων των γενικών γύρων παιχνιδιού.

Θα έπρεπε, και γιατί όχι;

ΣΗΜ Εξακολουθεί να ισχύει ένας κανόνας Έκτακτης Μείωσης Βαθμολογίας στο πλαίσιο του WHS, π.χ. όταν ένας παίκτης υποβάλει διαφορά βαθμολογίας τουλάχιστον 7 κτυπημάτων χαμηλότερη από τον Δείκτη Χάντικαπ του, θα υπόκειται σε προσαρμογή ESR. Επιπλέον, η προσαρμογή κυμαίνεται από -1 (αν η διαφορά βαθμολογίας είναι 7,0-9,9 πινελιές κάτω από τον τρέχοντα δείκτη χάντικαπ) ή -2 (αν η διαφορά βαθμολογίας είναι 10,0 πινελιές κάτω από τον τρέχοντα δείκτη χάντικαπ).

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar