8 Αιτίες που τα φύλλα σας Dracaena Marginata δείχνουν προς τα κάτω!

0
8 Αιτίες που τα φύλλα σας Dracaena Marginata δείχνουν προς τα κάτω!

Η Dracaena marginata καλλιεργείται συνήθως λόγω της χαμηλής συντήρησής τους. Πολλοί αρχάριοι το καλλιεργούν επειδή είναι απλώς πιο εύκολο να το φροντίσουν. Ωστόσο, τα σχέδιά τους αποτυγχάνουν παταγωδώς όταν το φυτό αρχίζει να αδυνατίζει.

Τα φύλλα Dracaena marginata που δείχνουν προς τα κάτω δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Αυτό φαίνεται άσχημο στην όψη και δείχνει επίσης μια σειρά από συνέπειες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για το φυτό.

Η Δράκαινα είναι ένα γνωστό οικιακό φυτό. Καλλιεργείται λόγω του ελκυστικού φυλλώματος και της εύκολης συντήρησης φύσης του.

ΔΡΑΚΑΙΝΑ Η Μαργινάτα φεύγει στραμμένη προς τα κάτω

Η δράκαινα είναι ένα διάσημο φυτό εσωτερικού χώρου. Το φυτό κατάγεται από τη Μαδαγασκάρη και μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το φυτό απαιτεί τροπικό ή υποτροπικό περιβάλλον και γι‘ αυτό δεν μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Τα φύλλα του φυτού είναι γυαλιστερά και μπορούν να φτάσουν σε μέγεθος 12 ίντσες. Το μέσο ύψος του φυτού σε εσωτερικούς χώρους είναι περίπου 3 πόδια.

Ωστόσο, σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται πολύ περισσότερο. Το φυτό dracaena έχει πολλά είδη. μεταξύ των οποίων αρκετοί καλλιεργούνται συνήθως.

Dracaena Marginata:

Η Dracaena marginata είναι μια δημοφιλής ποικιλία της οικογένειας των dracaena. Ακριβώς όπως τα περισσότερα από τα είδη dracaena, η marginata dracaena έχει επίσης μακριά και λεπτά φύλλα.

Τα φύλλα έχουν πράσινο χρώμα και έχουν κόκκινο περιθώριο. Το καλύτερο με το dracaena marginata είναι ότι μπορούν να καλλιεργηθούν σε πολλή σκιά, γι‘ αυτό και πολλοί αρχάριοι προτιμούν να τα καλλιεργούν στα σπίτια τους.

Το Dracaena marginata είναι επίσης ευρέως γνωστό ως δέντρο δράκων ή δέντρο δράκων της Μαδαγασκάρης λόγω της προέλευσής τους από τη Μαδαγασκάρη.

Όταν καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους, η dracaena marginata μπορεί να φτάσει το ύψος των 20 ποδιών στην ωριμότητα. Ωστόσο, δεν είναι δυνατό να φτάσουν σε αυτό το ύψος σε εσωτερικούς χώρους και περιορίζονται σε περίπου 6 πόδια.

Τα φύλλα της Dracaena Marginata δείχνουν προς τα κάτω:

Η πτώση ή ο μαρασμός των φύλλων της dracaena marginata υποδηλώνει λάθη στη ρουτίνα περιποίησης τους. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω πολλών λόγων που αγχώνουν το φυτό.

Κανονικά, τα φύλλα της dracaena marginata είναι όρθια. Ωστόσο, όταν τα φυτά βρίσκονται σε πίεση ή είναι άρρωστα, τα φύλλα δείχνουν προς τα κάτω. Μπορείτε επίσης να το ονομάσετε μαρασμό ή πτώση των φύλλων.

Εκτός από τα φύλλα dracaena που δείχνουν προς τα κάτω, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε προβλήματα όπως κιτρίνισμα των φύλλων, καφέ χρώμα των άκρων, κατσαρώματα ή ζάρες των φύλλων.

Περισσότερο ή λιγότερο αυτά δείχνουν παρόμοια ζητήματα και όλα μπορούν να διορθωθούν μόλις αφαιρέσετε την υποκείμενη αιτία.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τις πιο κοινές αιτίες πτώσης των φύλλων της dracaena marginata.

1. Υπερπότισμα:

Σχεδόν σε όλα τα φυτά που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους, το υπερβολικό πότισμα είναι η βασική αιτία μιας ποικιλίας προβλημάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν λαμβάνουν τόσο πολύ ηλιακό φως και δεν στεγνώνουν τόσο γρήγορα, ούτε παράγουν τόση ενέργεια και χρησιμοποιούν νερό τόσο συχνά.

Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα ποτίσματος σας όταν φροντίζετε τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους. Μερικές φορές, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας κηπουρός είναι να ποτίζει τα φυτά του σε ένα καθορισμένο πρόγραμμα.

Όταν φροντίζετε τα dracaena marginata, πρέπει να γνωρίζετε ότι χρειάζονται υγρό χώμα, αλλά όχι βρεγμένο χώμα. Σε περίπτωση που οι ρίζες τους είναι συνεχώς βυθισμένες σε βρεγμένο χώμα, θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Πρέπει να παρακολουθείτε σωστά το πρόγραμμα νερού για να αποφύγετε αυτό το ζήτημα. Πρέπει να παρατηρείτε το χώμα και να το ποτίζετε μόνο όταν αισθάνεστε στεγνό στην αφή. Πιστέψτε με, η παρατήρηση των αναγκών του φυτού δεν είναι πολύ δύσκολη και θα σας δώσει την καλύτερη εικόνα σχετικά με τη φροντίδα τους.

Αυτό σημαίνει την εξάλειψη μιας καθορισμένης ρουτίνας και το πότισμα μόνο όταν το φυτό φαίνεται ότι πρέπει να ποτιστεί. Σας συνιστώ να είστε γενναιόδωροι με το νερό και μετά αφήστε το να στραγγίσει όλο.

2. Υπό πότισμα:

Μια άλλη κοινή αιτία πτώσης των φύλλων της dracaena marginata είναι το πότισμα. Ξέρω ότι μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίσετε εάν πρέπει να αυξήσετε ή να μειώσετε τη ρουτίνα του νερού σας, αλλά υπάρχουν πολλά σημάδια που μπορούν να ξεχωρίσουν το καθένα από αυτά.

ΦΥΤΑ ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ Το υπό πότισμα παρουσιάζεται συχνά με ροδισμό των άκρων καθώς και κατσαρόμωση των άκρων των φύλλων. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι τα φύλλα είναι λίγο πιο τραγανά από πριν. Μαζί με αυτό, το έδαφος θα είναι αρκετά ξηρό σε σύγκριση με το φυτό που υποφέρει από υπερβολικό πότισμα.

Σε αντίθεση με αυτό, ένα υπερποτισμένο φυτό θα έχει ένα δύσοσμο και υγρό έδαφος, μαζί με φύλλα που θα φαίνονται λίγο γεμάτα. Οι μίσχοι μπορεί να είναι χυλοί σε ένα υπερποτισμένο φυτό.

Είτε το φυτό σας υποφέρει από υποπότισμα είτε υπερβολικό πότισμα, πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη διαφορετικά μπορεί τελικά να οδηγήσει το φυτό στο θάνατο.

3. Ανεπαρκής αποχέτευση:

Μερικές φορές, η ρουτίνα του νερού σας είναι μια χαρά, αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα που προκαλούν τα φύλλα να δείχνουν προς τα κάτω. Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι η έλλειψη οπών αποστράγγισης στη γλάστρα σας.

Πολλοί κηπουροί υποτιμούν την ανάγκη μιας οπής αποστράγγισης για το φυτό τους. Σε περίπτωση που το χώμα δεν στραγγίζει νερό, θα παραμείνει μέσα στη γλάστρα, και θα δυσκολέψει την αναπνοή των ριζών.

Οι ρίζες της dracaena marginata χρειάζονται αερισμό για να ευδοκιμήσουν. Σε περίπτωση που πνιγούν, είτε λόγω υπερβολικού ποτίσματος είτε λόγω έλλειψης αποστράγγισης, το φυτό θα υποφέρει.

4. Έδαφος κακής ποιότητας:

Ένας άλλος βασικός παράγοντας που οδηγεί το φυτό προς τον μαρασμό είναι η ποιότητα του εδάφους που χρησιμοποιείται. Όταν χρησιμοποιείτε χώμα, υπάρχει πάντα αμφιβολία ότι το έδαφος θα συγκρατήσει νερό. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πολλοί κηπουροί στρέφονται τώρα προς τα άχωμα μέσα ανάπτυξης όπως το leca.

Κάθε φορά που καλλιεργείτε ένα τροπικό φυτό, θα πρέπει πάντα να εξετάζετε ένα μείγμα εδάφους που να στραγγίζει καλά. Αναμειγνύω περλίτη, κοκοπιφ και κομπόστ στο χώμα μου. Μερικές φορές θεωρώ ακόμη και τον φλοιό ορχιδέας για τα φυτά που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως το φύλλο σύκου.

5. Μεταφύτευση:

Η μεταφύτευση είναι ένα άλλο πράγμα που μπορεί να προκαλέσει μαρασμό του φυτού. Όταν το φυτό μεγαλώνει πέρα ​​από το δοχείο του, οι ρίζες αντικαθιστούν τελικά το έδαφος. Σε αυτό το σενάριο, δεν μένει αρκετό χώμα για να συγκρατήσει το νερό.

Το μεγαλύτερο μέρος του νερού αποστραγγίζεται και οι ρίζες καταλήγουν χωρίς αρκετό νερό για τον εαυτό τους. Σε περίπτωση που δείτε ότι η γλάστρα παραμορφώνεται, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επανατοποθετήσετε τη γλάστρα.

Ένα άλλο σημάδι ότι το φυτό πρέπει να μεταφερθεί σε φυτά είναι ότι οι ρίζες βγαίνουν από τρύπες αποστράγγισης. Και στα δύο σενάρια, θα πρέπει να τοποθετήσετε αμέσως το φυτό σε μια γλάστρα που είναι 2 έως 3 ίντσες μεγαλύτερη από την τρέχουσα γλάστρα.

Δράκαινα Marginata Φύλλα

6. Αλλαγές θερμοκρασίας:

Ως τροπικό φυτό, η dracaena marginata απαιτεί θερμές θερμοκρασίες για να ευδοκιμήσει. Αυτό συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς το φυτό καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους όπου δέχεται θερμές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, σε περίπτωση που τοποθετήσετε το φυτό σε θερμοκρασία που είναι είτε πολύ υψηλή είτε πολύ χαμηλή για το φυτό, κινδυνεύετε να καταστρέψετε το φυτό.

Αποφύγετε να διατηρείτε το φυτό σε σημείο όπου θα δέχεται άμεσο ηλιακό φως, ειδικά τα απογεύματα. Αποφύγετε να τοποθετήσετε το φυτό σε εξωτερικό χώρο εάν ζείτε σε περιοχή όπου η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 60 βαθμούς Φαρενάιτ.

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι κηπουροί είναι να κρατούν τα φυτά τους κοντά σε ραγισμένα παράθυρα ή κλιματιστικά ή θερμάστρες. Τα φυτά δεν είναι συνηθισμένα σε απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και μπορεί να είναι πολύ επιζήμιο για αυτά.

7. Προσβολή:

Αυτό είναι πολύ σπάνιο καθώς η dracaena marginata δεν προσελκύει συνήθως παράσιτα. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα με το φυτό, τα παράσιτα μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο τα φύλλα του φυτού γέρνουν.

Οι αφίδες και οι αλευρόφυτοι συνήθως γλεντούν με το φυτό και μπορούν να προκαλέσουν αποδυνάμωση του φυτού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εντομοκτόνο που διατίθεται στο εμπόριο για να απαλλαγείτε από αυτά.

Συνήθως πιστεύω τις φυσικές θεραπείες, γι‘ αυτό ψεκάζω το φυτό με διάλυμα εδάφους ή λάδι neem για να απαλλαγώ από τα παράσιτα.

8. Πάρα πολύ σκιά:

Παρόλο που η dracaena marginata είναι μία από τις πιο ανεκτικές ποικιλίες dracaena όσον αφορά τη σκιά, μερικές φορές μπορεί να είναι υπερβολική για αυτές.

Σε περίπτωση που έχετε τοποθετήσει το φυτό σε σημείο όπου δεν λαμβάνει αρκετό ηλιακό φως, τα φύλλα θα πέσουν. Το φυτό θα κλίνει επίσης προς το φως του ήλιου και τελικά θα γίνει ποδαράκι.

Θα σας προτείνω να το διατηρείτε σε σημείο όπου μπορεί να δέχεται άφθονο έμμεσο ηλιακό φως. Τα παράθυρα του σπιτιού σας με ανατολική και δυτική όψη είναι τέλεια για το φυτό. Μπορείτε επίσης να το τοποθετήσετε σε παράθυρο με βόρειο προσανατολισμό, αν η σκιά δεν είναι πολύ.

Συμπέρασμα:

Τα φύλλα Dracaena marginata που δείχνουν προς τα κάτω δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό δεν είναι ευχαριστημένο και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η υγεία του φυτού θα επιδεινωθεί. Τις περισσότερες φορές που τα φύλλα πέφτουν ή μαραίνονται, υπάρχουν προβλήματα με τη ρουτίνα νερού του φυτού. Άλλες φορές, το φυτό μπορεί να υποφέρει από προσβολή, τρύπες αποστράγγισης, μεταφύτευση, κακή στράγγιση εδάφους ή πολύ λίγο ηλιακό φως. Όλα τα προβλήματα μπορούν εύκολα να διορθωθούν και το φυτό μπορεί εύκολα να επανέλθει στη ζωή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar